En Sıcak Konular

Darbe imasına büyük tepki

29 Aralık 2009 17:51 tsi
Akaydın'ın hükümet ve Erdoğan hakkındaki beyanlarının gündem değiştirmeye yönelik olduğunu savundu; "işine bak, hizmet üret" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın'ın, "Türkiye'de tek güvenilir kurum TSK'dır." sözünü hatırlatan Hüseyin Samani, "Akaydın, diğer tüm kurumların güvensiz olduğunu söylüyor. Başkanı olduğu Antalya Büyükşehir Belediyesi'ni de güvenilmeyen kurum olarak görmüş oluyor. Oysa, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve milletimizin gözbebeği olan TSK olmak üzere devletin tüm kurumları güvenlidir, güvenilmelidir. Ancak içlerinde yanlış yapanlar olabilir, devlet kurumları kendi aralarında oluşan sorunları kendileri çözer. Siyasi polemik ve tahrikten uzak durulmalıdır." diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'nın vaatlerini yerine getiremediği için gündem değiştirmeye yönelik siyasi polemik oluşturacak açıklamalarda bulunduğunu öne süren Samani, "Tabii ki, '100 bin kişiye iş, bedava elektrik' gibi gerçekleştiremeyeceğin vaatlerde bulunursan, daha önce yapılan ve açılan tesisleri yeni yapılmış gibi göstererek yeniden açmaya kalkışırsan, elbette güvenilirliğini kaybedersin. Beceriksizliklerini örtbas etmek için polemik üretirken, devletin kurumlarını tahkir, halkı tahrik edici açıklamalardan kaçınmalısın. Çünkü, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı'sın. Antalya halkı senden ideolojik nutuklar değil, hizmet bekliyor. Bir belediye başkanı olarak seçim öncesi verdiğin sözleri yerine getirmeni bekliyor." dedi.

Samani, bir belediye başkanı, partisinin toplantısında hizmetlerini anlatması gerekirken, anlatabileceği bir hizmeti olmadığı için, siyasi polemik oluşturmaya çalıştığını savunarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Başkan, devletin kurumlarını güvensiz ve küçük düşürücü açıklamalar yapıyor, halkı ve üniversiteleri tahrik etmeye çalışıyor. Üniversiteler bilim yuvalarıdır. Zira, anne babalar çocuklarını ideolojik çatışma içerisine girsin diye üniversiteye göndermiyor. Sanırım Akaydın, kendisini halen Üniversitelerarası Kurul Başkanı olarak görüyor, Büyükşehir Belediye Başkanı olduğunu unutuyor. Akaydın bu polemiklerle uğraşmak yerine vaatlerini yerine getirip, hizmet üretsin. Çünkü 4 yıl daha var. 4 yıl, bu tür polemikler ve çatışmaya sevk edecek konuşmalarla geçmez." (CİHAN) 



Bu haber 685 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,361 µs