En Sıcak Konular

CHP'li başkan kendini savundu

29 Aralık 2009 14:18 tsi
Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, İçişleri Bakanlığı tarafından hakkında açılan soruşturma kapsamında Bursa Valiliği İl İdare Kurulu Müdürlüğü'ne yazılı savunmasını sundu.

Bozbey hakkında belediye imkânlarıyla afiş ve poster bastırıp, dağıttığı ve kullandığı sloganlarla vatandaşları tahrik ettiği iddiasıyla soruşturma açılması istenmişti.

Âşıklar Yazarlar Şairler Derneği Başkanı İlhan Yardımcı, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey hakkında Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı'na müracaat ederek, "Belediye imkânlarıyla afiş ve poster bastırarak evlere dağıttığı ve kullandığı sloganlarla vatandaşları tahrik ettiği'' iddiasında bulunmuştu. 4483 Sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun gereğince ilçe belediye başkanları hakkında soruşturma izni verme yetkisinin İçişleri Bakanlığı'nda olduğu için Bozbey'e soruşturma izni Ankara'dan geldi. İçişleri Bakanlığı 17 Kasım 2009 tarihli yazılarıyla, Bursa Valiliği'nden 4483 Sayılı Kanun'a göre ön araştırma yapılmasını istedi. Soruşturma için Bursa Vali Yardımcısı Mustafa Güney görevlendirildi.

Soruşturma kapsamında ifade vermek için Mustafa Bozbey bugün Bursa Valiliği'ne geldi. Bozbey'i Valilik girişinde CHP İl Başkanı Gürhan Akdoğan ve bir grup partili karşıladı. Vali Yardımcısı Mustafa Güney'e savunmasını sunan Bozbey, beraberinde getirdiği Atatürk poster ve afişlerini de yetkililere teslim etti.

Mustafa Bozbey, valilik çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, 29 Ekimde dağıttıkları Atatürk posterleri ve Türk bayraklarıyla düzenledikleri Cumhuriyet Yürüyüşü hakkında bir vatandaşın müracaatı üzerine hakkında soruşturma başlatıldığına dikkat çekti.

Başkan Bozbey, Valilikçe gönderilen talep üzerine, poster, bayrak ve binlerce kişinin katıldığı yürüyüşü yansıtan birçok fotoğrafı da ekleyerek yazılı savunmasını verdiğini söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti, Atatürk ilke ve devrimlerine herkesin sahip çıkması gerektiğini kaydeden Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, "Soruşturma izni çıkınca adeta şok oldum. Tabi ki herkes birileri hakkında şikâyetçi olabilir. Belediyeye de her gün onlarca şikâyet geliyor. Ama ilgili kurumların 'Böyle bir şey birine suç olarak yüklenemez veya araştırması da yapılamaz. Bu, hassas ve herkesin sahip çıkması gereken bir konudur' deyip hemen geri çevirmesinde çok büyük fayda var. İçişleri Bakanlığı'ndan hiç buraya gönderilmeyebilir, bu konu gündeme gelmeyebilirdi.'' görüşünü dile getirdi.

Bundan sonra cumhuriyet ve Atatürk resmini içeren posterlerle ilgili böyle bir şeyin hiçbir yerde hiçbir zaman olmamasını diliyorum. İnanıyorum ki bu son olacaktır, olmalıdır. Yazılı savunmamda şikâyetçi hakkında maddi ve manevi tazminat hakkı saklı kalmak kaydıyla, hakkımda yapılan şikâyetin reddiyle soruşturmaya yer olmadığına karar verilmesini talep ettim." diye konuştu.

(CİHAN) 



Bu haber 464 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,714 µs