Arınç sert çıktı! | " /> Arınç sert çıktı! | "/>

En Sıcak Konular

Arınç sert çıktı!

29 Aralık 2009 12:00 tsi
Arınç sert çıktı! Bülent Arınç, Fatih Altaylı'nın 'ortalığı karıştıran iki ihbar telefonu' senaryosunu ve bu senaryoyu referans alan Baykal'ı sert bir dille eleştirdi.

Altaylı'nın iki telefon 'senaryosuna' sert çıkan Arınç, "Sayın Baykal şöyle diyesiymiş; Önce bir ihbar yapılmış, birisi gidip Bülent Arınç'a bilgi verecekmiş, sonra da onları ihbar etmişler. Bu olay böyle olmuş bu deli saçması bir şey" dedi.

NTV'de yayınlanan Canlı Gaste programına telefonla bağlanan Arınç, CHP lideri Deniz Baykal'ın Fatih Altaylı'yı referans alan komplo teorisini eleştirdi.

Bir ibret örneği oldu

Rahmetli Ecevit'i hem yetmişli yıllarda hem de daha sonralarda Parlamento'da da birlikte olduğumuz günlerden beri tanıyorum. Şimdi o zaman söyledikleri bizzat yaşadıkları gerçeklerdir. Bir ona bakıyorum, CHP Genel Başkanıyken bu söylediklerine, bir de bugünkü CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın söylediklerine ve yaptıklarına. Bir ibret örneği oldu bu belgeseliniz.

Deli saçması bir şey

CHP adına onun genel başkanı adına ve onun onunla birlikte bu olayı belki biraz mizah belki biraz karikatürize etmeye çalışan kişinin söylediklerine ibretle baktım. Bir de bir alt yazınız geçiyor sürekli. Sayın Baykal şöyle diyesiymiş; Önce bir ihbar yapılmış, birisi gidip Bülent Arınç'a bilgi verecekmiş, sonra da onları ihbar etmişler. Bu olay böyle olmuş bu deli saçması bir şey. Deli saçması ile gazeteciyi yan yana getirmek istemiyorum ama, gazetecilik refleksiyle belki ihtimallerden birisi olarak söylemiş olabilir. Nitekim geçtiğimiz günlerde bir gazetenin Genel Yayın Yönetmeni böyle bir iddianın “acaba olur mu?” diye soru işaretiyle yazmıştı. Ama yılların deneyimli siyasetçisi bunu nasıl kendine mal eder de hiç düşünmeden, tartışmadan, böyle bir şeyin olabilirliğine bakmadan bunu iddia konusu haline getirebilir ona hayret ettim.

Cumartesi Manisa'daydım

Ve Ecevit'i yine rahmetle andım. Bizim gündemimiz bellidir. Bu gündemimiz basına da verilir, resmi kanallarla da açıklanır. Cuma günüydü, akşam İzmir'e geldim. İzmir'den gece Manisa'ya geçtim. Manisa'da saat 10:00'dan itibaren akşama kadar 5 programa katıldım. Eğer olay 14:30'da bir ihbarla başlamışsa Cumartesi günü o sırada ben Manisa'da bir kimyevi ilaç fabrikasının açılış töreninde konuşuyordum. Bu konuşmam da TRT 2'den canlı yayınlanıyordu. Bu nasıl iştir ki, benim Manisa'da olduğumu bile bile, güya birileri ona bilgi sızdırmak için birisini ihbar edecek. Arkadan bir başkası da gelip onları enseleyecek. Saçma sapan bir şeyle nasıl bir ilişki kurabiliyor bir siyasetçi. Bunu düşünmeden nasıl ortaya atabiliyor, doğrusu çok merak ediyorum.

Gerçekler ortaya çıksın

Gerçeklerin bir an evvel ortaya çıkması hepimizin ortak temennisidir. Ama Türkiye'de yaşayan insanların Türkiye'nin gerçeklerine de aşina olması gerekir. Dolayısıyla bugün CHP ve onun başındaki genel başkanının Türkiye gerçeklerinden bir haber yaşadığını görmek beni fevkalade üzdü. Bunu ifade etmek istedim. Ben, bana bir suikast tertiplendiği iddiasında değilim. Ama ortada bir gerçek varsa, bu gerçeğin bütün bağlantılarının da ortaya çıkarılması gerekir.



Bu haber 698 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,651 µs