En Sıcak Konular

Kafes planı hakkında suç duyurusu

29 Aralık 2009 08:20 tsi
Adana Barosu'na kayıtlı 90 avukat, Kafes Eylem Planı'nın şüphelileri hakkında dava açılması talebiyle suç duyurusunda bulundu.

Avukatların imzaladığı şikâyet dilekçesi, İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığı'na gönderilmek üzere Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'na teslim edildi. Seyhan Otel'de ortak basın açıklaması yapan avukatlar adına konuşan Av. Murat Şahin, Kafes Eylem Planı'nın detaylı bir şekilde araştırılmasını istedi. Bu tür kirli planlardan milletin her ferdinin zarar göreceğinin altını çizen Şahin, "Türkiye'de yıllardır yanına yaklaşılmamış, tartışılmamış ne kadar dosya varsa birçoğunun açılmış olması da memnuniyet verici." dedi.

Türkiye'de hiç kimsenin yargısal ayrıcalığa sahip olmadığına dikkat çeken Şahin, kurumların denetime açık olduğu oranda toplum nezdinde güven kazanacaklarını kaydetti. Avukat, eylem planı soruşturmasıyla ilgili şu değerlendirmede bulundu: "Soruşturma safhası devam ederken, 'ordunun içinden suçlu çıkmayacağı' şeklindeki ön kabulün ifade edilmesi hukuka müdahale anlamına gelmektedir. Ordu, bir milletin dış güvenlik kalesidir. Öyle ise ondaki en küçük bir çatlak, şüphenin dahi soruşturulmasında hayati bir önemi vardır."

İddia edilen bu hukuk dışı yapılanmanın yaklaşık bin yıldır var olan toplumun farklı kültürleri bir arada yaşatma kültürünü yok ettiğine dikkat çeken Şahin, "Alevi'si, Sünni'si, Kürt'ü, Türk'ü, Arap'ı, gayrimüslimi; kısacası bu topraklarda yaşayan insanları birbirine düşürmeyi hedeflemektedir. Bu plan, devletin ve milletin birliğini, insan haklarına dayanan demokratik cumhuriyetimizi ortadan kaldırmayı hedeflemektedir." diye konuştu. Şahin, yaşanan darbeleri hatırlatarak, sözlerini şöyle sürdürdü: "Ülkemizin daha önce yaşamış olduğu darbeler ve demokrasiye müdahalelerin gelişim süreci bugün artık tüm detaylarıyla bilinmektedir. Daha önceden yaşanılan bu müdahalelerde toplumun ve özellikle hukukçuların tepkisiz kalışı hep sorgulanmış ve bir anlamda bu durum hep eleştiriyle karşılanmıştır. Geçmişte yaşanan acı tecrübeler ışığında bugün ortaya atılan bu iddialara bakıldığında, ciddiye alınması ve tüm ayrıntılarıyla soruşturulması gereken hususlar bulunuyor. Kirli plan iddialarının kalmayacağı, her türlü şüphenin en ince ayrıntılarına kadar soruşturulabileceği bir Türkiye'nin hem vatandaşlarımıza hem de tüm dünya insanlarına huzur iklimi getireceğine olan inancımız tamdır."

zaman



Bu haber 489 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,699 µs