En Sıcak Konular

Öcalan sorusu Straw'u kaçırttı

0 0 0000 00:00 tsi
Öcalan sorusu Straw'u kaçırttı PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan'ın İmralı'da yazdığı "Medeniyetin Kökleri" adlı kitabı İngiliz Avam Kamarası Başkanı Jack Straw'a zor anlar yaşattı.

Londra'daki bir toplantıda Milliyet muhabirinin "Öcalan'ın kitabı Avam Kamarası'nda tanıtılacak, bu adil mi?" sorusuyla karşılaşan Straw, ne cevap vereceğini bilemedi. Straw'un ağzından soruya karşılık olarak yalnızca "Bilgi almam lazım, sorunuzu bundan sonra yanıtlayabilirim" sözleri döküldü. Straw'u içinde düştüğü bu zor durumdan, partisinden milletvekili Joan Ryan kurtardı. Ryan, koluna girdiği Straw'u hızla Milliyet muhabirinin görüş alanından uzaklaştırdı.

Straw, İşçi Partisi'nin Türklerin yoğun olarak yaşadığı Kuzey Enfield bölgesinin milletvekili olan göçten sorumlu İçişleri Bakan Yardımcısı Joan Ryan'ın Türk toplumunun ileri gelenleriyle bir araya gelmek üzere parlamentoda düzenlediği toplantıya katıldı ve bir konuşma yaptı. Kendisine Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemdeki en büyük başarısı olarak neyi gördüğüne dair sorular yöneltildiğini anlatan Straw, bu soruya her zaman Türkiye ile AB arasındaki müzakerelerin başlatılması kararının alındığı AB zirvesinde oynadığı rol olduğunu belirterek yanıt verdiğini ifade etti. Straw, Dışişleri Bakanlığı döneminde yaşadığı en büyük hayal kırıklığının ise Annan planının yapılan referandumda Kıbrıs'ın kuzeyinde kabul edilmesine rağmen güneyinde reddedilmesi olduğunu belirtti.

Afalladı, kaçamak cevap verdi

Konuşmasının ardından salondakilerle tek tek tokalaşıp tanışan ve sohbet eden Straw bu sırada muhabirimizin sorusuna muhatap oldu. Muhabirimiz, Jack Straw'a PKK'nın hapisteki lideri Abdullah Öcalan tarafından yazılan kitabın tanıtımının Avam Kamarası'nda yapılacağını hatırlattı ve "Sizce bu adil mi?" diye sordu.

Soru üzerine kısa bir süre şaşkınlık yaşayan Straw daha sonra "Bu konuda bilgi almam lazım. Sorunuzu ancak bundan sonra yanıtlayabilirim" şeklinde kaçamak cevap verdi. Bu yanıtıyla tanıtım programından haberdar olmadığı izlenimi vermeye çalışan Straw'un imdadına milletvekili Joan Ryan yetişti. Ryan, Straw'un koluna girip onu hızla Milliyet muhabirinin yanından uzaklaştırdı.

Tanıtım sendika binasına alındı

Bu arada İngiliz Parlementosu'nda yapılacağı duyurulan Öcalan'ın hapishane yazıları "Medeniyetin Kökleri" adlı kitabının tanıtımının yeri son anda değiştirildi ve Gazeteciler Sendikası'na (NUJ) alındı. Klaus Happel'in İngilizce'ye çevirdiği Öcalan'ın kitabı, Pluto yayınevi tarafından basıldı. 25 sterlinden satışa çıkarılan kitabın ilk tanıtımı Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone'un ocakta düzenlediği "Medeniyetler Çatışması" konulu toplantıda açılan bir standda yapılmıştı. NUJ'da yapılacak tanıtım toplantısına İngiliz milletvekili Efyn Llywd de katılacak.

Milliyet



Bu haber 325 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,514 µs