En Sıcak Konular

Amerika'dan Büyükanıt'a ters yanıt

0 0 0000 00:00 tsi
Amerika'dan Büyükanıt'a ters yanıt Genelkurmay Başkanı Büyükanıt Washington'daki temaslarında gazetecilere Kuzey Iraklı yetkililerin PKK'ya açıktan destek verdiğini belirtmişti. ABD'den gelen resmi açıklama ise bunun tam tersi.

Washington yönetimi, Irak hükümetinin PKK'ya karşı tutumuna tam destek verdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Bağdat yönetiminin PKK'nın Kuzey Irak'taki faaliyetinin durdurulması için Washington ve Ankara ile birlikte çalışma ilkesine bağlı olduğunu açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tom Casey, Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani ve Kuzey Irak'taki bölgesel Kürt yönetiminin PKK'ya karşı Türkiye ve ABD ile işbirliği yaptığını söyledi.

PKK konusunun önemli bir sorun olduğunu belirten Casey, ABD'nin bu soruna karşı Türk yetkililer ve Kuzey Irak'taki Kürt liderler ile birlikte çalışmaya kararlı olduğunu ifade etti.

"Referanduma destek veriyoruz"

Sözcü Casey, Kerkük konusunda ise kentte anayasa uyarınca bu yıl yapılması öngörülen referanduma Washington'un verdiği desteği yineledi.

Casey, "Biz, bu konuda en iyi yolun, Iraklıların kendi anayasalarında ortaya koydukları yükümlülüleri yerine getirmeleri olduğuna inanıyoruz" dedi ve ABD'nin Irak yasalarına göre barışçı bir çözüm görmek istediğini anlattı.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Casey, bu konuda Türkiye'nin kaygılarının hatırlatılması üzerine de Irak'ın komşularının, aralarında Kerkük'ün de bulunduğu çeşitli meselelere ilişkin endişeleri bulunduğunu kaydederek, "Herkesi, Irak hükümetiyle çalışmaya ve ona destek vermeye teşvik etmek istiyoruz" dedi.

Milliyet



Bu haber 285 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,391 µs