En Sıcak Konular

Özel üniversitelere YÖK desteği

28 Aralık 2009 19:17 tsi
Özel üniversitelere YÖK desteği YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 2010 yılında özel üniversitelerin kurulması yönündeki çalışmalara yoğunlaşacaklarını söyledi.

YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, eğitim muhabirleri ile yemekli toplantıda bir araya geldi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Özcan, mesleki ve teknik eğitime destek için yılbaşından itibaren TÜSİAD, sanayi odaları gibi kurum ve kuruluşları ziyaret edeceğini, bu kapsamda Koç ve Sabancı gibi gruplarla da görüşeceğini kaydetti.

Gelecek yıl üzerinde çalışılacak projeler hakkında bilgi veren Özcan, Türkiye'de özel üniversitelerin kurulmasını istediklerini, 2010 yılında bu konudaki çalışmalara yoğunlaşılacağını açıkladı. Özcan, konuyla ilgili Anayasal bir değişikliğe gerek olduğuna da işaret etti.

Vakıf üniversitelerinin tematik olmasına özen gösterdiklerini belirten Özcan, yakın bir zamanda yalnızca sporla ilgili bir vakıf üniversitesinin açılacağını açıkladı. Özcan, bir gazetecinin RTÜK yasasının değiştirilmesine ilişkin taslak ile üniversite radyolarının kapanacağı yönündeki sözleri üzerine de konuyla ilgili RTÜK Başkanı Davut Dursun ile görüşme talep edeceğini dile getirdi.

Öte yandan Özcan, gazeteciler ile yaptığı sohbet toplantısında, YÖK bahçesinde bakılan hayvanlara da değindi. Evinde hiç hayvan beslemediğini kaydeden Özcan, yakın bir zamanda tavus kuşu ile midilli de alacaklarını dile getirdi.

(CİHAN)



Bu haber 422 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,892 µs