En Sıcak Konular

ETÖ avukatı itirafa dayanamadı

28 Aralık 2009 16:47 tsi
Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu itiraflar ile gündemi değiştiren Ümit Sayın'ın avukatı Mehmet Aytekin ilginç bir karar alarak Sayın'ın avukatlığından istifa etti...

Birinci Ergenekon Davası'nın 128.'nci duruşmasında Doç. Dr. Ümit Sayın’ın avukatı Mehmet Aytekin, Sayın’ı savunma görevinden istifa etti.

Ergenekon davasıyla birleştirilen Danıştay ve Cumhuriyet gazetesine saldırı davasının sanığı Osman Yıldırım’a 12 Kasım tarihinde başlayan çapraz sorgusunun 6’ıncı gününde sanık avukatları soru yöneltti. Duruşmada ilk sözü alan Muzaffer Tekin’in avukatı Selin Deviren Tahtabiçen ile sanık Osman Yıldırım arasında tartışmaya varan diyaloglar yaşandı. Tahtabiçen, Osman Yıldırım’a sık sık ifadelerinin çelişkili olduğunu söyleyerek, “Burada hepimiz adalete yardımcı olmak için uğraşıyoruz. Siz de bize yardımcı olun" diye konuştu. Bunun üzerine Yıldırım , “Siz mi adalete yardımcı oluyorsunuz" dedi.

SAMET KUŞÇU’NUN DURUMUNA DÜŞTÜM

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün tarafından avukatla tartışmaya girmemesi konusunda uyarılan Yıldırım, “Adalete yardımcı olduğum için Samet Kuşçu’nun durumuna düştüm. 20 yıl önceki cezayı yatıyorum sayın başkan! Adalete yardımcı olduğum için" şeklinde konuştu.

ÜMİT SAYIN’IN AVUKATI İSTİFA ETTİ

Ergenekon davası sanıklarından Doç. Dr. Ümit Sayın’ın avukatı Mehmet Aytekin, Sayın’ı savunma görevinden istifa etti. Sayın için ‘’Akli melekelerini yitirmiş biridir’’ ifadesini kullanan avukat Aytekin, ‘’Gizli tanık olduğuna göre Ümit Sayın’ın artık avukatlığa ihtiyacı yok. Sayın’ın avukatlığını üstlenme görevimden istifa ediyorum’’ dedi.


'ŞU ANA KADAR NEREDEYDİNİZ?'

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün ‘’Öyleyse şu ana kadar neden gerekeni yapmadınız’’ sorusuna Aytekin, ‘’Ümit Sayın bana Mayıs ayında savcıya verdiği ifadesi diye bir sayfa verdi. Ben de baktım o ifadede bir şey yoktu. Gizli tanık olduğunu burada 7 Aralık’ta söyledi’’ diye cevap verdi.

Başkan Şengün de Sayın’ın burada gizli tanık olarak ifade vermediğini dile getirdi. Avukatın istifası kendisine sorulan Sayın, ‘’Söyleyeceğim bir şey yok. Çekilmek istiyorsa çekilsin. Bana barodan başka bir avukat verilsin’’ dedi.

 



Bu haber 687 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,020 µs