En Sıcak Konular

Arınç açıklamalarda bulundu

28 Aralık 2009 15:58 tsi
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,programda siyasi ve sosyal yaşamıyla ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Arınç, kendisine yönelik suikast iddialarıyla ilgili olarak, "Bir hafta önce bu olay ortaya çıktı. Tabii bir suikast eylem olarak düşünülmemeli. Evet gazeteler böyle yazdı ama yani doğrudan silahlı eylemle hedef alınarak bir hareket yapılmış değil. Ancak, ortaya çıkan durum birilerinin bir keşif, bir tespit yaptığını, amaçlarının da belki çok kötü olduğunu ortaya koyabilecek bulgular vardı" dedi.

"Ben biraz arı kovanına çomak soktuğumuzu düşünüyorum" diyen Arınç, "Çünkü AK Parti döneminde 55'e yakın mafya türü örgütlenme çökertildi. Bu geçmiş dönemlerde olmamıştı. Ne emniyet güçleri böyle bir güvence ile yola çıkıyorlardı ne de yargı bunların hakkından geliyordu. Ama bu dönemde siyasi irade güvenlik güçlerinin ardında bütün gücüyle durdu ve nerelerle irtibatı olursa olsun, ne kadar güç de olursa olsun bu çıkar amaçlı suç örgütleri ve mafya tipi örgütlenmeler çökertildi. Artık Türkiye'de bunların tekrar neşvü nema bulması mümkün değil" ifadesini kullandı.

"Türkiye'yi küçültmek istiyorlar.."

Arınç, bunların yanı sıra siyasi amaçlı, Türkiye'yi karıştırmak, küçültmek, ülkenin önünü kapatmak amacıyla dış ve iç destekli bir takım örgütlenmeler olduğunu, olabileceğini anlattı.

Bülent Arınç, "PKK ve PKK bağlantılı diğer örgütler de bunlardan bir tanesidir. Mesela en son Tokat Reşadiye'de yapılan eylemin belki işbirliği halinde yapılmış bir eylem olduğundan da bahsedilebilir. Bu örgütlerle de mücadelemiz devam ediyor. Bunlar, kendilerinin ayakta kalabilmesi için siyasi veya bürokrasiden bazı şahısları kendilerine hedef seçebilirler. Bu bütün dünyada da böyle olmuştur. Yani İtalya'da Aldo Moro'nun başına gelen de budur" dedi.

"Allah'a iltica etmekten başka yol yok"

"Türkiye'de de bütün dünyada olduğu gibi bu tür örgütlenmelerin siyasi suikast, siyasi amaçlı operasyonlara gidebileceği her zaman bir düşünce olarak vardır" diyen Arınç, "Ama güvenlik güçlerimiz, istihbaratımız bu konu üzerinde çalışıyor. Bize gelince, Anadolu'da bir söz vardır 'Kuştan korkan darı ekmez' diye. Bir yola çıkmış, bir işi yapıyorsanız bu tip olaylara karşı da, Cenab-ı Hakk muhafaza buyursun, bir taraftan tedbirlerimizi alırken, bir taraftan da Allah'a iltica etmekten başka yolumuz yok. Bunlar niçin bu işi yaptılar, sanıyorum yargı sırasında ortaya çıkacaktır. Ama Emniyet ve güvenlik güçlerimiz çok gözü açık, çok gözü kara, açık derken işine bağlı, gözü kara derken cesur ve kararlı bunu kastediyorum. İnşallah bunlara fırsat vermeyecek ve Cenab-ı Hakk hepimizi korusun" dedi.

"Beddua ediyordum, eşim uyardı"

Devlet Bakanı Arınç, "Siyasetten sıkıldığınız ve pişmanlık duyduğunuz oldu mu?" sorusuna, "Pişmanlık değil de, çok üzüldüğüm dönemler oldu. Yalan söyleyen ve yanlışlık yapan insanlar çok. Eskiden acımasızca eleştiren siyasetçilere beddua ediyordum, eşimin önerisiyle artık Allah'a havale ediyorum" yanıtı verdi. 



Bu haber 578 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,387 µs