En Sıcak Konular

Bolu'da domuz oyunu: 'İkinci Trabzon mu?'

0 0 0000 00:00 tsi
Bolu'da domuz oyunu: 'İkinci Trabzon mu?' Rahip Santaro ve Hırant Dink cinayetinin faillerinin Trabzon'dan çıkması üzerine kaleme alınan yazılarda "İsrail'in Trabzonlu gençleri İsrail'e götürdüğü" ileri sürülmüştü. Şimdi de Karadeniz bölgesindeki başka bir ilimiz İsrail'in gözdesi durumda.

Son günlerde Bolu'daki İsrail ilgisini deşifre ederek gündeme oturan SP il Başkanı Abdullah Uzun, "Bolu halkı İsrail tarafından ile gösterilen ilginin altında yatanları anlamaya çalışıyor" diyor ve Bolu'da olup bitenleri anlatmaya başlıyor:

Madem turisttiler, neden turistik yerleri gezmediler?

"Lübnan ve İsrail arasında sıcak savaş yaşanırken İsrailli yedek askerler göreve çağrıldığında 600 kadın -biliyorsunuz İsrail'de kadınlar da askerlik yapar-
turist adı altında gruplar halinde Bolu'ya geldi. Fakat ne hikmetse turist olarak geldiklerini iddia eden ve Gerede- Karabük- Safranbolu- Amasra- Cide havzasında konuşlanan bu kadınlar 7 Gölleri ve Abant Gölü'nü gezmediler. Bu haberin ardından İsrailli askerlerin Bolu'daki TSK bünyesinde eğitim alan komandolarla kar eğitim alacağını öğrendik.Neden Bolu 'da eğitim alacaklarını sorgulamaya başladığımız zaman şu gerçeğin farkına vardık:

PKK'ya askerimizin taktiklerini anlatacaklar!

"Bolu TSK tarafından eğitilen komando birlikleri NATO'dan bağımısız olarak Kuzey Orak'a yakın bölgelerde teröre karşı mücadele ediyorlardı. İsrailli ajanların peşmergeleri eğittikleri ise herkesçe bilinen bir gerçek. Kafamıza şu soru takıldı. Acaba bu İsrailli askerler Bolu komando tugayının savaş taktiklerini öğrenip, peşmergelere mi öğretmek istiyor? Büyük Ortadoğu Projesi kapsamında Türkiye'nin bazı illeri kullanılıyor mu? Trabzon'dan sonra sıra Bolu'ya mı geldi?

Domuz oyunları ve su

Bolu halkının verdiği tepkiden dolayı İsrail askerlerinin henüz bölgede eğitim almaya gelmediğini belirten Uzun, "Bolu halkının üzerinde Trabzonlu gençlere oynana oyunlar oynanabilir" şeklinde konuşuyor. Bolu tüneli ile gündeme gelen şehrin son günlerde başka bir tehlike altında daha olduğunun altını çizen Abdullah Uzun şunları kaydediyor: "Tarım Bakanlığı'nın verdipi izinle uluslarası destekli ARİP projesi dahilinde Bolu'da domuz eti işleme fabrikası kuruluyor. Fabrikanın kurulduğu yer ise Bolu'nun tek çayı olan Büyüksu çayının hemen kenarında. Kuraklık söylentileri hız kazanmışken şehrin içme suyunun elde ettiği KÖprüsu Barajı'na akan bu suyun kenarına domuz işleme fabrikası kurulması çok kötü bir karar. Halka pis su içecek. Çay kirlenecek!"

Bolu'nun cansuyu hortumlanacak mı?

Bolu'da 11 bin yaban domuzu olduğuna ve bunun doğal dengenin bozulmaması için sadece yüzde 10'nun yani 1. 500'ünün fabrikada kesilebileceğini anlatan Uzun, Fabrika'nın işşleyeceği domuz sayısının 12 bin olduğunu söylüyor. Geri kalan domuzları elde etmek için domuz üretme çiftliklerinin kurulacağına dikkat çeken Uzun, Bu çiftliklerin doğanın içine, ve Büyüksu çayının yakınına kurulup kurulup, Türkiye'nin doğal dengesini koruyan sayılı illleinden Bolu'nun ekesisteminin çökertileceği öngörüsünde bulunuyor.

Yemek kültürüne "domuz tehditi"

"Mengen mutfağı ile ünlü ve Türkiye'nin yemek kültürünü belirleyen, aşçılarını yetiştiren bir il" diyen ülkemizin yemek kültürüne domuz etinin eklemlenmek istenildiğini ve bu yüzden Mengen'de domuz üretim ve domuz eti işleme fabrikasının kurulacak olmasının anlamlı olduğuna değiniyor.

Esnafın geçim sıkıntısından yaralanan bazı şer odaklarının at, eşek etlerini kasaplara yasadışı yollardan, ucuz sığır eti diyerek sattığını söyleyen Abdullah Uzun, "Artık domuz avcıları avladıkları hayvanlar ile ilgili yapılan sorgularda 'bu hayvanı fabrikaya götürmek için vurduk' savunmasını yapabilecek. Bu etleri de sığır etinin altında fiyata sığır eti ile karıştırıp satabilecek. Bu izin büyük bir infiale neden olacak" şeklinde konuşuyor.

iyibilgi.com



Bu haber 349 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,389 µs