En Sıcak Konular

İmralı'da görüşmelere yeni düzen

28 Aralık 2009 12:34 tsi
İMRALI Adası'nda ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan bölücübaşı Abdullah Öcalan ve yanına gönderilen Bayram Kaymaz ve Şehmuz Poyraz'ın yakınları, görüşme için Bursa'nın Gemlik İlçesi'nden adaya hareket etti. Öcalan'ın adadaki yeni ce

Yeni düzenlemeye göre, İmralı’da bulunan mahkumlar her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günleri 1'inci derece yakınlarıyla görüşebilecek. Avukatların haftalık görüşmeleri yine Çarşamba günleri yapılacak.
 
Kenya'da 15 Şubat 1999'da yakalandıktan sonra kapatıldığı İmralı Adası'ndaki cezaevinde yargılanarak ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırılan Öcalan, geçen 14 Kasım'da 5 milyon dolar harcamayla yaptırılan Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'ne nakledildi. Öcalan'ın bulunduğu cezaevine aynı gün ömür boyu hapis cezasına hükümlü PKK'lı Şeyhmuz Poyraz, Cumali Karsu, Hasbi Aydemir, Bayram Kaymaz ile TİKKO üyesi Hakkı Alkan nakledildi.

GÖRÜŞMELERDE YENİ DÜZENLEME

İmralı'daki 6 mahkumun yakınları ile görüşmelerinde yeni düzenleme yapıldı. Öcalan'ın savunmasını üstlenen avukatların çalıştığı Asrın Hukuk Bürosu yetkilileri, İmralı’da bulunan mahkumların yine ayda 2 kez yakınlarıyla görüşebileceğini ancak, görüşme günlerinin değiştirildiğini bildirdi. Daha önce avukatlarla birlikte ayda 2 kez çarşamba günleri yakınları ile görüşmelerine izin verilen Öcalan ile birlikte 6 mahkumun bundan böyle her ayın 2 ve 4'üncü pazartesi günü kardeş ve birinci derece yakınlarıyla görüşeceğini söyledi. Avukatların müvekkilleriyle yine çarşamba günleri İmralı'ya görüşmeye gidebileceği belirtildi.

HAREKET ETTİLER

Bölücübaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan, diğer mahkumlardan Bayram Kaymaz'ın annesi Medine Kaymaz, kız kardeşi Şadiye Kaymaz, Şeyhmuz Poyraz’ın ağabeyi Veziri Poyraz ve kız kardeşi Felek Cızlaşmak, İmralı’ya gitmek üzere bugün Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı’na geldi.

Burada üst aramaları ve kimlik kontrolleri yapılan mahkum yakınları daha sonra ‘Tuzla Gemisi' ile Gemport Limanı'ndan İmralı'ya hareket etti. İmralı'daki 42’nci günlerini dolduran Şehmuz Poyraz ile Bayram Kaymaz adaya nakledildikten sonra ilk kez aileleriyle görüşecek.
 
hurriyet



Bu haber 571 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,383 µs