En Sıcak Konular

Perinçek'in hakaretine cevap verdi

28 Aralık 2009 12:15 tsi
Perinçek'in hakaretine cevap verdi 
Ergenekon ana davasında iki haftalık aranın ardından çapraz sorgusuna devam edilen tutuklu sanık Osman Yıldırım, bugünkü oturuma katılmayan tutuklu sanık Doğu Perinçek'in, kendisine hakaret ettiğini söyledi.

Yıldırım, "Arkamda Amerika'nın, süper NATO'nun, devletin, savcıların ve mahkeme heyetinizin olduğunu söyledi. Bunları söyleyerek zaten kendisi yalan söylüyor. Arkamda ne devlet, ne savcılık, ne de başka birşey var." dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen Ergenekon ana davasının 128. duruşmasına tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek, Ergun Poyraz ve Selim Akkurt katılmadı. Başka suçtan tutuklu sanıklar Sedat Peker ve Semih Tufan Gülaltay'ın katılmadığı duruşmada 24 tutuklu sanık ile tutuksuz sanıklardan gazeteci Güler Kömürcü Öztürk hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün, iki hafta önce ana davaya ara verildiğinde çapraz sorgusu yarım kalan tutuklu sanık Osman Yıldırım'ı sanık kürsüsüne çağırdı. Şengün, avukatı Murat Eke'nin duruşmaya katılmadığını hatırlatarak İzmir'deki başka bir davaya katılacağını belirten mazeret dilekçesi gönderdiğini söyledi. Başkan Şengün'ün, "Avukatın olmadan çapraz sorguna devam edelim mi?" şeklindeki soruya Osman Yıldırım, "Evet" cevabını verince çapraz sorguya kaldığı yerden devam edilmesine karar verildi.

Osman Yıldırım, kendisine yöneltilen sorulara cevap vermeden önce bir açıklama yapacağını söyledi. Bugünkü duruşmaya katılmayan tutuklu sanık Doğu Perinçek tarafından kendisine "Başarılı bir yalancı" yakıştırmasının yapıldığını hatırlatarak "Arkamda Amerika'nın, süper NATO'nun, devletin, savcıların ve mahkeme heyetinizin olduğunu söyledi. Bunları söyleyerek zaten kendisi yalan söylüyor. Arkamda ne devlet, ne savcılık, ne de başka birşey var. 'Çöplükten topladığınız insanlarla Atatürk devrimlerini koruyamazsınız. Yakında devrim olacak.' dedi. Şimdi bu hakaretine ne diyeceğiz. 'Osman Yıldırım ve arkadaşlarını Bulgaristan istihbaratı yetiştirmiştir.' diyerek yine yalan söylüyor." ifadelerini kullandı.

Bunun üzerine sanık Doğu Perinçek'in avukatı Hasan Basri Özbey, "Sanık Osman Yıldırım, müvekkilime 'yalancı' diyerek hakaret ediyor. Lütfen müdahale edin." dedi. Başkan Şengün, "Osman, burada birbirimizi kırmayalım." şeklinde uyarıda bulundu. Daha sonra Yıldırım, "Doğu Perinçek,sözleriyle burada Cumhurbaşkanı ve Başbakan'a da hakaret etmiştir. Beni delil karartmakla suçluyor ama kendilerinin görevi ve meslekleri zaten delil karartmak. Doğu Perinçek, 'Osman Yıldırım'ı vursak burada vururduk' dedi." diye konuştu. Yıldırım'ın bu sözleri üzerine Başkan Şengün, "Sözlerini yanlış yorumlama. 'Osman Yıldırım vurulmak istense gizli tanık olarak değil açıkça Osman Yıldırım olarak da vurulabilir.' demek istedi." şeklinde düzeltme yaptı. Başkanın açıklamasının ardından Osman Yıldırım, "Bize karşı hakaret edildiğinde de müdahale etmenizi istiyoruz." dedi.

Osman Yıldırım'ın açıklamasının ardından tutuklu sanık Muzaffer Tekin'in avukatı Selin Deviren Tahtabiçen, "Ankara'da yargılandığınız dönemde mahkemeye gönderdiğiniz dilekçede Muzaffer Tekin'i tanımadığınızı söylüyorsunuz. Oysa buradaki ifadenizde bunun tam tersini konuşuyorsunuz. Bu aradaki çelişkiyi giderir misiniz?" diye sordu. Yıldırım'ın, "Ben bu soruya daha önce cevap vermiştim." demesi üzerine avukat Tahtabiçen, "Vermediniz." dedi. Bu diyalog birkaç kez tekrar edildi.

cihan



Bu haber 471 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,846 µs