En Sıcak Konular

'Karabağ PKK'nın yeni kampı'

28 Aralık 2009 11:31 tsi
'Karabağ PKK'nın yeni kampı' PKK terör örgütü gücünü yitiriyor, Suriye, İran, Türkiye ve Kuzey Irak'taki Kürtler tarafından sıkıştırılan PKK'nın Karabağ'a üs kurduğu iddia ediliyor

Irak'ın kuzeyinde gücünü yitiren PKK, Dağlık Karabağ'ı üs seçti Bu iddia Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez'e ait.

Asılsız Soykırım İddialarıyla Mücadele Derneği (ASİMED) Başkanı Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, PKK terör örgütünün İran, Suriye, Türkiye'nin yanı sıra Kuzey Irak'taki diğer Kürt gruplar tarafından sıkıştırıldığını belirterek, "PKK'nın yeni 'yerleşim' alanı olarak Ermenistan, özellikle de Dağlık Karabağ kamp yeri olarak seçilmiştir." dedi.

ASİMED Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Savaş Eğilmez, terör örgütü PKK'nın Azerbaycan, Ermenistan ve Dağlık Karabağ bölgesinde konuşlandığını açıkladı.

Azerbaycan'ın topraklarında faaliyet alanı bulmaya çalışan terör örgütüne karşı daha fazla önleyici tedbirler alması gerektiğini belirten Yrd. Doç. Dr. Eğilmez, "Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ konusunda yürütmeye çalıştığı politika içerisinde bazı yanlışları vardır. Bunların en önemlisi; Türkiye Cumhuriyeti'ne karşı yaptığı yersiz çıkışlardır. Azerbaycan'ın; Suriye, Irak'ın kuzeyi ve İran üçgeninde eskiye oranla kendisine rahat bir zemin bulamayan terör örgütünün Azerbaycan topraklarında üslenmeye ve faaliyet alanı bulmaya çalışmasına karşın daha sert ve önleyici tedbirler alması gerekmektedir. Aksi takdirde yakın bir zaman içerisinde bu virüs kendisini de hasta edecektir." diye konuştu.

Ermenistan'ın Türkiye ile yakın bir ilişki içerisine girmek için sözde soykırım iddialarından vazgeçmesi ve Dağlık Karabağ probleminde Azerbaycan ile anlaşması gerektiğini dile getiren Eğilmez, bölgenin Türkiye içinde ayrı bir önemi olduğuna dikkat çekti.

PKK'nın İran, Suriye, Türkiye ve Kuzey Irak'taki diğer Kürt gruplar tarafından sıkıştırıldığını ileri süren Eğilmez, PKK'nın yeni yerleşim alanı olarak Dağlık Karabağ'ı kamp yeri olarak seçtiğini kaydetti.

Eğilmez, şunları kaydetti:"Dağlık Karabağ'ın Türkiye'nin direk temas hattı dışında olması, Ermenistan'ın kolaylıkla yardım gösterebileceği bir alanda olması, uluslararası statüsünün daha tam olarak belirlenememesi ve Rusya'nın Gürcistan'dan çıkardığı askeri birlik ve silahlarını Ermenistan ve bu bölgeye yerleştirmesiyle PKK'nın daha kolay silah ve mühimmat temin edebilecek olması, bölgenin yeni faaliyet alanı olarak seçilmesinde rol oynayan önemli faktörlerin başında gelmektedir. PKK'nın bölgede var olan ağırlığı 1999 tarihinden itibaren gözle görülür bir artış göstermiş ve artık bölgedeki PKK kamplarında geniş ölçekli 'silahlı eğitim' verilmeye başlanmıştır."

Cihan

 



Bu haber 547 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,400 µs