taş koyuyor | " /> taş koyuyor | "/>

En Sıcak Konular

Türkiye uğraşıyor, Mısır taş koyuyor

28 Aralık 2009 10:23 tsi
Türkiye uğraşıyor, Mısır taş koyuyor İsrail'in 1417 Filistinlinin öldüğü Dökme Kurşun operasyonunu başlatmasının birinci yıldönümünde Gazze abluka yüzünden hâlâ viran haldeyken, dünyanın tepkisizliği ile Mısır'ın İsrail'in işbirlikçiliğini yapması sorgulanıyor.

Dün kurbanların adlarının yazılı olduğu bir anıtın açılışını yapan Hamas liderlerinden Ahmed Bahar, “Gazze bu çirkin, yıkıcı savaşta düşmedi, ülkesini şerefle koruyan direniş kırılmadı” deyip herkesi direniş saflarına çağrdı. Hamas operasyon süresine denk gelen 22 gün boyunca anma etkinlikleri düzenleyecek.

Arabulucu Türkiye’ye teşekkür

Üç hafta önce yola çıkıp 3 bin 500 km kat eden ‘Filistin’e Yol Açık’ uluslararası konvoyunun 4 saatlik mesafeden Gazze’ye geçişine izin vermeyen Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek’e hitaben 43 ülkeden 1362 kişinin yayımladığı açık mektup yayınladı. Yemen’in Akabe limanında bekletilen konvoy Türkiye’nin yoğun arabuluculuk çalışmaları sayesinde Gazze’ye geçiş umudu taşıyor.
Britanyalı vekil Mark Galloway’in de önderlik etttiği konvoydan sözcü Zahir Biravi Mübarek yönetimine çatarken, “Hala Akabe’ye saplanıp kalmış durumdayız. Maalesef Mısır’ın yarattığı soruna bir çözüm bekliyoruz.” diye konuştu. Gazze dostları Nuveyba’ya geçen bir feribota binmeyi umarken, Mısır konvoya sadece El Ariş’ten geçebileceğini ilettti. Biravi bununla ilgili olarak da Türkiye’nin cumartesi bir yetkili gönderip duruma müdahale ettiğini aktaran Biravi, “Henüz bir gelişme yok. Mısır Türk arabulucuya konvoyun İsraillilerin sözüne uygun hareket etmesi gerektiğini söylemiş. Biz bunu kesinlikle reddediyoruz” dedi. Sözcü konvoydan 15 kişinin de dün açlık grevine başladığını aktardı. (afp, aa)



Bu haber 771 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,777 µs