En Sıcak Konular

Dolar 1.51'in altına iner mi?

28 Aralık 2009 10:22 tsi
Yeni yıla yaklaşırken dış piyasalarda da olduğu gibi iç piyasada da kur ve faizde hacimsiz seyrin devam etmesi beklenirken, bankacılar bu hafta açıklanacak önemli verilere de dikkat çekiyorlar.

Piyasalarda bugün İngiltere ve Kanada piyasasında tatiller devam ederken, ABD ve Avrupa piyasalarında işlemler yeniden başlayacak. Bankacılar gün içinde iç ve dış piyasalarda izlenmesi beklenen bir verinin olmadığını da belirtiyorlar.

Bankacılar bu hafta açıklanacak iç verilerinin yakından takip edileceğine de dikkat çekiyorlar. Yarın TCMB'nin 17 Aralık'ta gerçekleştirdiği ve faizleri ilk kez sabit tuttuğu toplantıya ilişkin özet metni ve Aralık ayı Reel kesim güven endeksi, Çarşamba günü Kasım ayı dış ticaret verileri takip edilecek.

Bu hafta takip edilecek en önemli veri 31 Aralık'ta TSİ 1700 itibarıyla açıklanacak Hazine ilk çeyrek borçlanma programı olacak.

Tatiller ve yıl sonu nedeniyle düşük hacimli seyrin devam ettiğini belirten bir bankacı, Avrupa piyasalarında olumlu bir açılış beklendiğini de belirterek şöyle dedi: "

Bugün için dolar/TL kurunun 1.5100'in altına gerileyeceği kanaatindeyiz. Geçen hafta yüzde 9.5'in üzerine gelen gösterge bileşik faizin bugün döviz kurundaki gevşemenin de yardımıyla yüzde 9.5 civarında dengeleneceği kanaatindeyiz."

Tahvil-bono piyasasında Cuma günü spot kapanışta yüzde 9.56, valörlüde ise yüzde 9.54 olan 3 Ağustos 2011 itfalı gösterge kıymetin ortalama bileşik faizinin bugün hacimsiz olarak yüzde 9.50 seviyeleri civarında seyrini sürdürmesi bekleniyor. Gösterge faiz 6 Ekim'de ise yüzde 7.59 ile tarihin en düşük seviyesine kadar gerilemişti.

Bankalararası piyasanın Cuma günü spot kapanışında en iyi dolar alış ve satış kotasyonu 1.5100/1.5140 lira seviyesindeydi. Bu sabah ise dolar alış ve satış kotasyonu, bu sabah ilk işlemlerde 1.5120/1.5170 seviyelerindeydi. Aynı saat itibariyle euro/dolar paritesi 1.4386 seviyesinden işlem görüyordu.

İstanbul serbest piyasada da dolar 1,5160 lira, Euro 2,1780 liradan haftaya başladı. Kapalıçarşı'da 1,5100 liradan alınan dolar 1,5160 liradan satılıyor. 2,1720 liradan alınan Euro'nun satış fiyatı ise 2,1780 lira olarak belirlendi.

Serbest piyasada önceki kapanışta doların satış fiyatı 1,5130 lira, Euro'nun satış fiyatı ise 2,1770 lira olmuştu.

BORSA YÜKSELİŞLE AÇILDI

İMKB Bileşik Endeksi birinci seansta, önceki ikinci seans kapanışına göre 209,48 puan artarak 50.927,94 puan seviyesinde açıldı.

Hisse senetleri, bu seviyede ortalama yüzde 0,41 oranında değer
kazandı.

sabah



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,870 µs