En Sıcak Konular

Karargahta 2. arama 27 saat sürdü

28 Aralık 2009 08:02 tsi
Karargahta 2. arama 27 saat sürdü
Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda sürdürülen ikinci arama sona ererken, sivil bir araçtaki 2 kişi bir bavulla askeri birlikten ayrıldı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiası şüphesiyle Başkent'te 19 Aralık'ta 2 askeri personelin gözaltına alınıp daha sonra serbest bırakılmasının ardından başlatılan soruşturma kapsamında, Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki ikinci arama 27 saat sürdü. Önceki gün saat 21.30 başlayan arama bu gece yarısı saat 00.30 sıralarında sona erdi.

Polislerin alınmadığı aramaları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan yaptı. Hâkimin gizli belgeleri tek başına incelemesinin arama süresini de uzattığı, şifreli bilgilerin açılarak tek tek tutanağa geçirildiği bildirildi. Yapılan işlemler ve incelenen dokümanlar tutanağa geçirilirken, tüm çalışmaların kamera ile kayda alındığı ifade ediliyor.

Balgat Kirazlıdere mevkiindeki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'ndaki aramalar, 27 saat sonra sona erdi. Önceki akşam saat 21.30 sıralarında başlayan ikinci arama terör suçlarına bakmakla görevli özel yetkili cumhuriyet savcılarının isteği üzerine, Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi yedek yargıçlığının verdiği arama izni doğrultusunda yapıldı. Merkez komutanlığındaki görevlilerin de bulunduğu aramalar bu gece saat 00.30 sıralarında sona erdi. Aramanın sona ermesi sonrası önceki geceden bu yana aramanın yapıldığı bölgede gelişmeleri izleyen basın mensupları da bölgeden ayrıldı.

İkinci aramaya katılan savcılar, saat 19.00 civarında başkanlıktan ayrılmıştı.

Saat 23.00 sıralarında Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nın da bulunduğu askeri birlikten sivil bir araçla 2 kişi ayrıldı. Aracın arka koltuğundaki bavul dikkat çekti.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddialarıyla ilgili başlatılman soruşturma kapsamında gözaltına alınıp serbest bırakılan 2 subayın çalıştıkları Seferberlik Bölge Başkanlığı'nda arama başlatılmıştı. Aramanın ardından Genelkurmay Başkanlığı'nca yapılan açıklamada, 8 askeri personelin gözaltına alındığı açıklanmıştı.

cihan



Bu haber 371 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,782 µs