En Sıcak Konular

Kozmik Oda'da aramayı mahkeme başkanı yapıyor...

27 Aralık 2009 19:16 tsi
Ankara'daki Özel Harp Dairesi'ne bağlı Seferberlik Tetkik Kurulu Ankara Bölge Başkanlığı'nda dün gece başlayan arama yaklaşık 22 saattir devam ediyor.

Aramalara polis alınmazken, buna gerekçe olarak ise kozmik odadaki belgelerin 'devlet sırrı' kapsamında bulunması gösteriliyor. Bu nedenle aramaları Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan'ın yürüttüğü belirtiliyor.

Hâkimin gizli belgeleri tek başına incelemesi, arama süresini de uzattı. Aramada şifreli bilgilerin açılarak tek tek tutanağa geçirildiği öğrenildi. Yapılan işlemler ve incelenen dokümanlar tutanağa geçirilirken, tüm çalışmaların kamera ile kayda alındığı belirtiliyor.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiaları ile ilgili dün gece saat 21.30 sularında Genelkurmaya Bağlı Özel Harp Dairesi'nde başlayan ikinci arama sürüyor. Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Müdürlüğü'nde şu anda 11. Ağır Ceza Mahkemesi Hâkimi Kadir Kayhan ve Savcı Şemsettin Özcan, Savcı Mustafa Bilgili ve Terörle Mücadele ekipleri bulunuyor. Hâkim ve savcıların yanında askeri savcı ve bir de subay yer alıyor.

ÖZEL KUVVETLERDE İKİNCİ ARAMA

Dün gece Özel Kuvvetlere yapılan aramaya polis yine alınmamıştı. Arama, sadece Arınç'ın evinin sokağında gözaltına alınan iki subayın ofisi ile sınırlı tutulmuştu.

Özel Harp Dairesi'ne ait gizli arşivlerin bulunduğu kozmik odanın aranmasına 'Belgelerin Devlet Sırrı' olduğu gerekçesi ile askerler tarafından izin verilmemişti. Bunun üzerine kozmik odanın kapı ve camları mühürlenmişti.

Öte yandan, gözaltında bulunan 8 asker ise Merkez Komutanlığı'nda tutulmaya devam ediyor. Soruşturmayı yürüten savcılar, gözaltında tutulanlar askerler için iki gün ek süre aldığı öğrenildi.

cha



Bu haber 768 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs