En Sıcak Konular

Topçu: 'Suikast yapacak adamın...'

27 Aralık 2009 18:10 tsi
Topçu: 'Suikast yapacak adamın...' BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, Hükümetin, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası konusunda pasif davrandığını belirterek, 'Benim başbakan yardımcıma suikast yapacak adamın, anasından emdiğini burnundan getirmez miyim." dedi.

Samsun Büyük Otel'de BBP tarafından düzenlenen Güvenlik Özgürlük Refah (GÖR) projesinin tanıtım toplantısına katılan Yalçın Topçu, Bülent Arınç'a suikast planı iddiası ve Başbakan'ın telefonunun dinlenmesi iddiasına değindiği konuşmasında, "İktidarı Muhsin Yazıcıoğlu'nun ekibine verin bakalım. Beni 6 ay dinleyecek adamın anlını karışlıyormuyum, karışlamıyormuyum. Var mı öyle bir şey? Benim başbakan yardımcıma, suikast yapacak adamın, anasından emdiğini burnundan getiriyormuyum getirmiyormuyum. Verin şu iktidarı bana, Verin de görün." ifadesini kullandı.

Topçu, "Milletten iradeyi almış bir hükümet, bu kadar acizlik içerisinde olur mu? Ülkeyi yönetenler basın üzerinden ülkenin kurumlarıyla saç saça baş başa kavga yapar mı? Hiç mi sıkılmanız yok. İradeniz yoksa, gücünüz yoksa çekin gidin. İrade burada, güçte burada. Bu irade ülkenin muktedir iktidarını gerçekleştirecek. Milletin muktedir iktidarı gerçekleşince de hiçbir Allah'ın Kulu milletin önüne devletin arkasına geçemeyecek. Geçeninde hukuk içinde kalarak, anasından emdiğini burnundan fitil fitil getiririz, Allah'ın izniyle." diye konuştu.

BBP eski Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasıyla ilgili araştırmaları sürdürdüklerini ve komisyon raporunun tamamladığını açıklayan Topçu, şöyle konuştu: "On aydır diyorum ki sakın ha sakın. Muhsin Yazıcıoğlu'nun arkadaşlarını kadrolarını başkalarıyla karıştırmayın. Yoksa gök kubbeyi başınıza yıkarız. Raporun sonuç bölümü ve neticeleri benim elimde. 600 sayfalık bir rapor hazırlandı. Sonuç olarak 17-18 madde özetlemiş ilgili kurum. 4-5 maddelikte netice demiş. Bu rapor bir komedi. Bunu hazırlayan kurumu ve ekibini red ediyorum."

HAVA SAHAMIZ SAHİPSİZ Mİ?

Yazıcıoğlu'nun kaza raporunda çok komik durumlar olduğunu savunan Topçu, "Raporun bir maddesinde diyor ki, pilot helikopteri kullanma sırasında telefonla kuleyle konuşmuş bu arada dikkati dağılmış. Önünü görememiş. Gitmiş çarpmış, kaza gerçekleşmiş. Ben burada bir noktada diyorum ki vay sizin insafınız kurusun be. Karayollarında bile araba kullanan adam, telefonla konuşursa arkasından 174 TL ceza geliyor. Bizim hava sahamız bu kadar mı sahipsiz? Benim 10 aydır dediğim bu. Yukarda tabutlar uçuyor tabutlar. Benim dediğim bu. Sistem çürümüş. Kim kime dum duma. Kimsenin kimseden haberi yok." açıklamasını yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a hitaben konuşan Topçu, "Meclis Araştırma Komisyonu'nun süresi iç tüzükte kullanılarak bir ay uzatılmasına rağmen 4 Aralık'ta son buldu. Bu rapor gitmesi gereken yer olan TBMM Araştırma Komisyonu idi. Sayın Başbakan, şu anda raporun muhatabı Meclis'te yok. Onun için sayın Başbakan'a ve TBMM'ye bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Muhsin Yazıcıoğlu birkaç dönem, Meclis'te milleti temsil etmiş, aynı zamanda bir partinin genel başkanı, aynı zamanda Kosava Dostluk Grubu başkanıydı. Şimdi TBMM ve sayın başkanından bu şerefli üyelerinin hukukunu ne kadar savunabileceğini millet olarak bekliyor ve takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

cha



Bu haber 1,163 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,286 µs