En Sıcak Konular

Başbakan: 'Muhalefet ve medya kirli senaryoya destek oluyor'

27 Aralık 2009 17:01 tsi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı medya organlarının kasıtlı olarak Türkiye'nin her yerinde çatışma hali varmış gibi göstermeye çalıştığını söyledi. Medya'ya, "Ne olur şunları söyle yayınlamayın" diye seslenen Başbakan Erdoğan, "Ne yazık ki medya d

Devlet Su İşleri'nin (DSİ) 55. Kuruluş Yıldönümü'nde 55 yeni tesisin açılışı Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen törenle yapıldı. Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 7 yıllık hükümetleri döneminde yapılan yatırımlardan bahsetti. 7 yıl önce iktidara geldiklerinde Devlet Su İşleri'nde bin 402 projeyi ihale edilmiş halde bulduklarını belirten Erdoğan, bu projelerin büyük bir kısmına yıllarca kazma dahi vurulmadığını belirtti. Devlet Su İşleri'nin kurulduğu 1954 yılından beri sadece 56 tesisin hizmete alındığını aktaran Başbakan Erdoğan, 7 yıllık dilimde ise 617 tesisi tamamlayarak hizmete sunduklarını söyledi.

Konuşmasında son günlerde kamuoyunun gündemini işgal eden konulara da değinen Başbakan Erdoğan, medyaya ve muhalefete yüklendi. Medya'nın Türkiye'de kaos varmış gibi ve kurumların çatışma halindeymiş gibi göstermeye çalıştığını söyleyen Başbakan Erdoğan, "Ne olur şunları şöyle yayınlamayın. Bir mahallede bir olay oluyor, sanki tüm o ilin tamamında bu olay var. Millet bunlardan demoralize oluyor. Milletimizin morale ihtiyacı var. Bazen ellerinde görüntü olmuyor arşivden yayınlıyor. İnanın kasıtlı yapıyorlar, planlı yapıyorlar. Kirli senaryolarını uygulamak amacıyla yapıyor. Ne yazık ki medya da muhalefet de bu kirli senaryo bilerek veya bilmeyerek destek oluyorlar." şeklinde konuştu.

Kirli senaryoyu Türkiye'nin büyümesi ve güçlenmesinden rahatsız olanların tezgahladığını belirten Erdoğan, "Türkiye'nin büyümesi, güçlenmesi, Türkiye'nin hem kendi içinde hem de bölgesinde itibarlı ülke haline düşmesi, bu gün burada olduğu gibi Türkiye'nin barajlara kavuşması, hidroelektirik santrallerine kavuşması Türkiye'nin her alanda çehresinin değişmesi bunu engellemeye, bizim kardeşlik projemizi baltalamaya çalışıyorlar. Biz buna izin vermeyeceğiz. Türkiye'yi bu kutlu yürüyüşünden alı koyamayacaklar. Aşık Veysel gibi 'uzun ince bir yoldayız gidiyoruz gündüz gece' Gideceğiz. " ifadelerini kullandı.

Moralleri bozup karamsarlık pompalayarak ve istisnai olayları istismar edenlerin kendisine paye çıkaramayacağını belirten Başbakan Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Özellikle atılan bazı adımlar var ki bunlar bizleri de ciddi manada üzüyor. Biz basiretli bir milletiz, basiretli bir ecdadın torunlarıyız. Bu oyunlara da gelmeyeceğiz. Hepimizin derdi sorunları, istiklali ve istikbali ortaktır. Türkiye için birlikte çalışmaya devem edeceğiz. "

Türkiye'yi istikrar ve güven içinde huzurlu bir geleceğe taşımak için yola çıktıklarını aktaran Başbakan Erdoğan, Türkiye'ye ayak bağı olan hızını kesmek için çalışanlardan arındıracaklarını ifade etti. Erdoğan, "Türkiye'yi yavaşlatan her meseleden kurtulmamız gerekiyor. Yıllarca kirli oyunlar planlar senaryolarla hukuk dışı eylemlerle Türkiye'ye vakit kaybettirdiler. Türkiye'nin kaynaklarını heba ettiler. Bizim kardeşliğimize kast ederek Türkiye'yi oyaladılar. Türkiye'yi yavaşlattılar. Türk dediler, Kürt dediler, Laz dediler Arap dediler, Çerkez, ne bileyim Gürcü, Roman dediler şu dediler bu dediler. Ama biz ne dedik 'bunları hepsi saygındır kabulümüzdür.' Hepsini Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı çatısı altında topladık, topluyoruz böyle yürüyeceğiz' dedik. Ve 'millet olma şuurundan kimse bizi koparamaz' dedik. Onun için 'tek millet, tek vatan, tek bayrak' dedik. Yaradılanı Yaradan'dan ötürü sevdik." şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Başbakan Erdoğan 12 ayrı noktadan telekonferans yöntemiyle yapılan açılışların startını verdi.

cha



Bu haber 742 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs