En Sıcak Konular

İsrail ve Hüsnü Mübarek protesto edildi!

27 Aralık 2009 16:03 tsi
İsrail, Gazze'ye gerçekleştirdiği katliamın yıldönümünde Bursa'da lanetlenirken, İngiltere'den yola çıkan Gazze'ye yardım konvoyunun geçişine izin vermeyen Hüsnü Mübarek protesto edildi.

Filistin Dostları Bursa Gönüllü Teşekküller Platformu, Bursa'da İsrail'i protesto etti. Orhangazi Parkı'nda düzenlenen, 'siyonist saldırının yıldönümünde Gazze direnişini selamlıyoruz' isimli basın açıklamasına çok sayıda insan katılırken, İsrail'in 2008'de Gazze'yi abluka altına alarak saldırıda bulunması hatırlatıldı.

Burada platform adına basın açıklaması yapan İHH Bursa Şube Başkanı Hüseyin Kaptan, İsrail'in zulmünün yüzyılın başından beri bu topraklarda devam ettiğini belirterek, "Bilindiği üzere 2008'de İstail abslukaya aldığı Gazze'de kitle imha silahları ile çoluk çocuk demeden, genç yaşlı demeden Filistinli kardeşlerimizi katlettiler." dedi.

Bununla beraber bazı müslüman ülke yöneticilerinin de işbirlikçi tutum içinde bulunduklarını aktaran Hüseyin Kaptan, şöyle devam etti: "Bunlarla beraber müslüman dünyanın yöneticilerinin de içinde bulunduğu işbirlikçi tutum, asıl üzerinde düşünülmesi gereken bir durumdur. Şu anda bu işbirlikçi yöneticilerin en azılısı olan Hüsnü Mübarek'in İHH'nın önderliğinde İngiltere'den başlatılan Gazze'ye gitmesi gereken gıda ve ilaç konvoyunu Gazze'ye sokmaması bunların en büyük göstergesi ve ıspatıdır. Yine Filistin devlet başkanı Mahmut Abbas'ın Gazze saldırılarını kınayan birleşmiş milletler kararını engellemesi bir başka işbirlikçilik örneğidir."

Ardından, Gazze-Ürdün-Akabe limanında beklemekte olan yardım konvoyunda bir görevli ile telefon bağlantısı kuran Hüseyin Kaptan, son durumu aldı. Kendilerine henüz geçiş izni verilmediğini telefonda aktaran görevli, dua edilerek manevi destekte bulunulmasını istedi. Ardından, yapılan dua ile basın açıklaması noktalandı.

cha



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs