En Sıcak Konular

Mahmud Ahmedinejad yasta

27 Aralık 2009 14:11 tsi
Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran'ın güneyindeki Şehr-i Rey'de bulunan Şah Abdülazim türbesi ve külliyesindeki yas törenlerine katıldı.

Kerbela şehitlerini anmak amacıyla İran genelinde milyonlarca kişinin katılımıyla yas törenleri düzenlendi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin ve beraberindeki 72 kişi, Kerbela'da 'Aşura Günü' şehit edilişlerinin 1370. yıl dönümünde Tahran'da da düzenlenen matem törenleriyle anıldı.

Başkentteki cami ve meydanları dolduran genç-yaşlı, kadın-erkek milyonlarca kişi, Kerbela şehitleri için ağıtlar yaktı, göz yaşı döktü.

Törenler için sabahın erken saatlerinden itibaren yollara düşen siyah kıyafetler içindeki vatandaşlar, 'Ya Hüseyin', 'Ya Zeynep', 'Can Hüseyin, Ah Hüseyin' diyerek, elleriyle göğüslerine ve zincirlerle sırtlarına vurarak yas tuttu.

Kentin değişik semtlerinin ayrı ayrı oluşturdukları 'deste' gruplarıyla katıldıkları törenlerde 'Selam sana ey Hüseyn', 'Canım Hüseyn'e feda', 'Her gün Aşure, her yer Kerbela' yazılı pankart ve dövizler taşındı.

İmam Hüseyin ve arkadaşlarının susuz şehit edilişleri anısına törene katılanlara görevlilerce su ve şerbet ikram edildi.

Törenler, öğle ezanının okunması ve cemaat halinde namaz kılınmasının ardından sona erirken, 'deste' gruplarının her biri kendi bölgelerine hareket etti.

Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Tahran'ın güneyindeki Şehr-i Rey'de bulunan Şah Abdülazim türbesi ve külliyesindeki yas törenlerine katıldı.

Matem dolayısıyla siyah gömlek giyen ve siyah atkı bağlayan Ahmedinejad, elleriyle göğsüne vurarak Kerbela şehitleri için yas tuttu.

Ahmedinejad, tören alanında çocukları kucağına alarak sevdi ve vatandaşları selamladı.

Cumhurbaşkanı Ahmedinejad, bazı vatandaşların istek ve dileklerini yazdıkları kağıtları da aldı ve ilgililerden gerekenin yapılmasını istedi.

Öğlen ezanı okunmasıyla birlikte külliyenin kapalı alanına geçen Ahmedinejad, cemaatle namaz kıldıktan sonra tören yerinden ayrıldı.

aa



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,329 µs