En Sıcak Konular

KCK kelepçesine soruşturma...

27 Aralık 2009 10:03 tsi
KCK kelepçesine soruşturma...

İçişleri Bakanlığı, 35 kişiye kelepçe takılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

İçişleri Bakanlığı, PKK'nın şehir yapılanmasına yönelik operasyonda gözaltına alınan belediye başkanlarının da aralarında bulunduğu 35 kişiye kelepçe takılmasıyla ilgili soruşturma başlattı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığıínın terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) yapılanmasına yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların ifade vermek için sıraya girdikleri emniyetin bahçesinde bileklerindeki plastik kelepçelerle bekleme anına ilişkin görüntüler basına yansımıştı.

Fotoğrafları kim dağıttı?

Fotoğrafların, polis tarafından çekilip basına dağıtıldığı iddia edilmişti. Haberler üzerine harekete geçen İçişleri Bakanlığı, hem zanlıların kelepçelenmesi hem de zanlıların bu halde fotoğraflarının çekilip basına dağıtılmasıyla ilgili soruşturma başlattı. Usül gereği gözaltına alınan bir zanlının, güvenlik gerekçesi ya da kaçma tehlikesi yoksa, savcı karşısına kelepçesiz olarak çıkarılması gerekiyor. Öte yandan KCK soruşturması kapsamında mahkemeye sevk edilen 28 kişiden 23'ü terör örgütü üyesi olmaktan tutuklandı.

İşte tutuklanan belediye başkanları

Tutuklananlar arasında, Batman Belediye Başkanı Nejdet Atalay, Diyarbakır Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, Suruç Belediye Başkanı Ethem Şahin, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven'in yanı sıra Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, İHD Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Hatip Dicle, Dicle eski Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Batman eski Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan, Viranşehir eski Belediye Başkanı Emrullah Cin, Ergani eski Belediye Başkanı Nadir Bingöl, DİSKİ Genel Müdürü Yaşar Sarı, Ramazan Dede ve Abbas Çelik de yer alıyor.

Cizre ve Yüksekova yine karıştı

KCK soruşturmasında 23 kişinin tutuklanmasını Cizre ve Yükseova’da protesto eden göstericiler polise taşla saldırdı. Şırnak'ın Cizre ve Hakkari'nin Yüksekova ilçelerinde KCK operasyonlarını protesto etmek için izinsiz gösteri yapan gruplara polis müdahalede bulundu. Uyarılara rağmen terör örgütü lehinde slogan ile taş atan gruplara polis biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti. Ara sokaklara dağılan gruplar barikat kurarak ateş yaktı. İzinsiz gösteriler nedeniyle esnaf da iş yerlerini kapattı.

Oturma eylemi bitti

Bu arada aralarında milletvekillerinin de bulunduğu grup, Diyarbakır Adliyesi önündeki oturma eylemi dün de devam etti. BDP milletvekilleri Gültan Kışanak, Sevahir Bayındır ve Ayla Ata Akat ile bazı belediye başkanlarının bulunduğu grup, Diyarbakır Adliyesi önünde trafiğe kapattıkları yolda yere serdikleri battaniye ve kartonlar üzerinde önceki geceden bu yana oturan grup akşam saatlerinde dağıldı.

bugün



Bu haber 601 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    7,291 µs