En Sıcak Konular

Şehit babasını kahreden iddia

27 Aralık 2009 09:44 tsi
Son günlerde, bazı askerlerin ihmal sonucu şehit olduğuna dair ortaya çıkan bilgiler şehit ailelerini derinden yaraladı.

Bir muhtarın 'Olayı bir gün önce jandarmaya haber verdim' açıklamasıyla gündeme gelen Kemah'taki saldırıda oğlunu kaybeden Yılmaz Atsen, "Çocuklarımızı kimlere emanet ettiğimizi öğrenmek istiyoruz. Bu tür komutanların eline çocuklarımı vermek istemiyorum." diyor.

Şehit aileleri, son günlerde ortaya çıkan ses kasetleri, belgeler ve itirafların şokunu yaşıyor. Önce 'şehit oldu' denilen 4 erin, bir teğmenin verdiği pimi çekilmiş el bombasıyla öldüğü belirlendi. Ardından Çukurca'da 6 askerin şehit düştüğü olayda patlayan mayınların askerler tarafından döşendiğini içeren ses kaydı internete düştü. Sonrasında 7 askerin şehit düştüğü Reşadiye saldırısının emniyet tarafından Jandarma'ya bildirildiği ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde ise Sarıyazı Köyü Muhtarı Zeki Algül, Kemah'ta 9 askerin şehit olduğu olayı Jandarma'ya bir gün önceden ihbar ettiğini açıkladı. Oğullarının ölümünden sonra bir kez daha yıkılan şehit aileleri, şimdi sorumluların en ağır şekilde cezalandırılmasını istiyor. Kemah'taki hain saldırıda oğlu Murat Atsen'i kaybeden Yılmaz Atsen, "Bu ihmaller içimizi acıtıyor. Karakola muhtar tarafından haber verilmesine rağmen bu bilgi değerlendirmeye alınmıyor. Ben bu tür komutanların eline çocuklarımı vermek istemiyorum." diyor.

Geçtiğimiz yıl ağustos ayında Erzincan'ın Kemah ilçesinde, askeri konvoy, PKK'nın mayınlı tuzağına düşmüş, olayda Alp Tabur Komutanı Kurmay Yarbay Miktat Şamdancı'nın da aralarında bulunduğu 9 asker şehit olmuştu. Geçtiğimiz günlerde olayın meydana geldiği yerin yakınındaki Sarıyazı köyünün muhtarı Zeki Algül'ün, patlamadan bir gün önce teröristlerin köye geldiğini Jandarma'ya bildirdiğini söylediği ortaya çıktı. Bunun üzerine Erzincan Jandarma İstihbarat Şube Müdürü Binbaşı N.E. ve Müdür Yardımcısı E.E. ile Astsubay O.E. tutuklandı. Zeki Algül ifadesinde; "Olaydan bir gün önce Jandarma'yı arayıp köye 3 PKK'lının geldiğini, söyledim. Ertesi günün sabahı İstihbarat Şube Müdürlüğü'nde olayları detaylı bir şekilde anlattım."demişti.

Kemah'taki hain saldırıda oğlu Murat Atsen'i şehit veren Yılmaz Atsen, terör saldırısına ilişkin gazetelerde yer alan haberleri okuduğunda dehşete düştüğünü söyledi. Atsen şöyle konuştu: "Bütün komutanlarımızı rencide etmek istemiyorum, ama ortaya çıkan ihmaller içimizi acıtıyor. Karakola muhtar tarafından haber verilmesine rağmen bu bilgi değerlendirmeye alınmıyor. Günlerdir teröristlerin gezdiği söylenmesine rağmen önlem alınmıyor, ne yaptıkları belli değil. Çocuklarımızı öncelikle kimlere emanet ettiğimizi öğrenmek istiyoruz." Kemah'ta ve Reşadiye'de ihmal olduğuna inandığını dile getiren Yılmaz Atsen, "Askerimize güvenimizi de sarsmak istemiyoruz ama yaşadıklarımız bizi şüphelendiriyor. İkinci oğlumu askere göndermeyi düşünmüyorum. Ben bu tür komutanların eline çocuklarımı vermek istemiyorum." diye konuştu.

Bir buçuk yıl önce oğlunu, son Reşadiye saldırısında ise yeğeni Cengiz Sarıbaş'ı şehit verdiğine vurgu yapan Atsen: "Bu olaylardan sonra ihmalin askeriyede olduğunu daha iyi görmeye başladım. Ergenekon denilen yapıyla alakası var mı, yok mu bunu iyice bir düşünsünler." ifadelerini kullanıyor.

Karakola gittik, komutandan siyasî nasihat dinledik

Oğlu Murat Atsen'in şehit düştüğü karakola yapılan anıtın açılışına kendisi ile birlikte diğer şehit ailelerinin de çağrıldığını ifade eden baba Atsen'i, orada yaşadıkları da üzmüş: "Karakolda bir binbaşı ile karşılaştık. Komutan, bizim şehit babası olduğumuzu bildiği halde bacak bacak üstüne atmış otururken istifini dahi bozmadı. Ben o komutanı tanıdığıma çok üzüldüm. Oğlumun şehit düştüğü yere gitmişiz, biraz saygı beklemek hakkımız. Ama komutan bize siyasi şeylerden bahsedip diyor ki; 'Siz bu partiye oy verdiğiniz sürece bu işler bitmez, daha çok şehit verirsiniz. Şu anda dağda 30 tane terörist dolaşıyor ama gidip bir şey yapamıyoruz, çünkü bu hükümet bize yetki vermiyor."

Kemah'taki hain saldırıdan ötürü sorgulanan Erzincan İl Jandarma İstihbarat Şube Müdürü N.E., Müdür Yardımcısı E.E. ve Astsubay O.E., Ergenekon terör örgütüne üye olmaktan tutuklanmıştı. Zanlılar, Deniz Kurmay Albay Dursun Çiçek'in hazırladığı Kaos Planı'nı Erzincan'da uygulamaya koymakla da suçlanıyor.

zaman



Bu haber 528 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,278 µs