En Sıcak Konular

Başbakan Erdoğan'a anlamlı ödül

27 Aralık 2009 09:26 tsi
Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a verilecek.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği Genel Sekreteri Hanefi Sözen, ödül için Başbakan'ı, Ortadoğu barışına katkısı, Medeniyetler İttifakı Projesi ve Gazze'de yaşananları durdurmak için harcadığı çaba nedeniyle seçtiklerini söyledi.

Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a 'Turgut Özal Dünya Barışına Katkı Ödülü' verecek. '2009 Turgut Özal Ödülleri' salı günü Ankara Bilkent Otel'de düzenlenecek törenle sahiplerini bulacak. Turgut Özal Özel Ödülü, Türkçe Olimpiyatları Tertip Komitesi adına Başkan Mehmet Sağlam'a, Turgut Özal Bilim ve Teknolojiye Katkı Ödülü Prof. Dr. İhsan Doğramacı'ya ve Turgut Özal Ekonomi Ödülü de TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'na takdim edilecek. Ödül töreninde, eski bakanlardan Vehbi Dinçerler ile gazeteci Cengiz Çandar ve Taha Akyol da Turgut Özal'ın hayata geçirdiği reformlar hakkında konuşma yapacak.

2006 yılında kurulan Turgut Özal Düşünce ve Hamle Derneği, bugüne kadar birçok etkinlikle adından söz ettirdi. Geçtiğimiz yıl Özal'ın ölüm yıldönümünde Sultanahmet Camii'nde mevlit okutulmuş ve bu programa on binleri bulan seveni katılmıştı. Programda toplumun her kesiminden insan bir araya gelerek 'birlik ve bütünlük' mesajı vermişti. Dernek, çalışmalarını bilimsel olarak da yürütmeye devam ederken işadamlarının katkısıyla kurulan Turgut Özal Üniversitesi de önümüzdeki yıl eğitim hayatına merhaba diyecek. Derneğin Genel Sekreteri Hanefi Sözen, amaçlarını Turgut Özal'ın ilke ve düşüncelerini gelecek kuşaklara aktarmak olarak özetliyor. Türkiye'nin yeni Özal'lara ihtiyacı olduğunu belirten Sözen, "Rahmetli Cumhurbaşkanımızın icraatlarını, yapmayı düşünüp de hayata geçiremediklerini milletimizle paylaşmak istiyoruz. Özal düşüncesinin önünü açmak için çaba sarf ediyoruz. Türkiye'nin Özal'ın vizyonuna ihtiyacı var. Milletimiz de bizim bu düşüncelerimizi coşkuyla karşılıyor. Kurulduğumuz günden bu yana halkımızın büyük teveccühüyle karşılaştık." diyor. Sözen, Dünya Barışına Katkı Ödülü'ne Başbakan Erdoğan'ın layık görülmesinin sebebini ise şöyle açıklıyor:

"Siyasetçilerle, bilim adamlarıyla ve halkımızla yaptığımız değerlendirme sonucunda bu karara vardık. Başbakan Erdoğan, Ortadoğu barışına yaptığı katkı, İspanya'yla birlikte hayata geçirdiği Medeniyetler İttifakı Projesi, Gazze'de yaşananları durdurmak için gösterdiği çaba ve diplomatik girişimlerle bu ödülü hak etti. Ayrıca, rahmetli Özal'dan sonra Türk dünyasıyla ilişkilerimiz de hiç bu kadar ileri bir seviyeye ulaşmamıştı. Türkiye'nin dünyada sözü dinlenir bir ülke konumuna gelmesinde ve itibarının artmasında Erdoğan'ın çok büyük katkısı var."

Turgut Özal ödülleri geçmişte de çok önemli isimlere verildi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül geçtiğimiz yıl Turgut Özal Demokrasi Ödülü'nü Türk milleti adına aldı. Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Bülent Arınç, Ali Babacan ve Bilkent Üniversitesi Ulusal Nano Teknoloji Merkezi Direktörü Prof. Dr. Salim Çıracı da Turgut Özal ödüllerini alan isimler arasında yer alıyor.

zaman



Bu haber 525 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,475 µs