kritik zamanlama | " /> kritik zamanlama | "/>

En Sıcak Konular

Görüşmelerde kritik zamanlama

27 Aralık 2009 09:21 tsi
Görüşmelerde kritik zamanlama 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiasıyla ilgili soruşturma kapsamında Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda yapılan aramanın ardından 8 subayın gözaltına alınması, Ankara'da hareketli saatlerin yaşanmasına yol açtı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, iki gün önce kabul ettiği Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la dün sürpriz bir şekilde bir araya geldi. Başbakanlık Resmi Konutu'nda gerçekleşen görüşmeye Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner de katıldı. Üçlü zirve yaklaşık üç saat sürdü. Sürpriz buluşmanın, Özel Kuvvetler Komutanlığı'ndaki arama ve gözaltılardan sonra gelmesi dikkat çekti. Başbakanlık'tan konuya ilişkin yapılan kısa açıklamada, Erdoğan'ın generallerden 'iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi aldığı' belirtildi.

Başbakan Erdoğan'ın programında dün sadece MGK üyesi bakanlarla görüşme bulunuyordu. Programda yer alan toplantının başlama saati 11.30 olarak görünüyordu. Bağdat Büyükelçisi Murat Özçelik de erken saatlerde resmi konuta gelmişti. Saat 11.00 sularında beklenmedik bir gelişme yaşandı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Işık Koşaner, Başbakanlık Resmi Konutu'na geldi. Başbuğ ve Koşaner'in içeride olduğu saatlerde bakanlar da Başbakanlık'a giriş yaptı. Başbuğ ve Koşaner, saat 14.00 sularında aynı araçla konuttan ayrıldı. Bundan kısa bir süre sonra Başbakanlık'tan toplantının içeriğine ilişkin kısa bir açıklama geldi. Açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bugün (dün) Başbakanlık Resmi Konutu'nda Genelkurmay Başkanı Org. Sayın İlker Başbuğ ile Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Sayın Işık Koşaner'i birlikte kabul ederek iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi almıştır." denildi.

Zirvede, Arınç'a yönelik suikast iddialarıyla ilgili gelişmelerin değerlendirildiği yorumları yapılırken açıklamada buna ilişkin ifade yer almadı. Ancak açıklamadaki "Başbakan, iç ve dış güvenliğe ilişkin konularda bilgi almıştır." ifadesi dikkat çekti. Bu ifade, 'gelişmelerle ilgili komutanlardan bilgi alındı' şeklinde yorumlandı.

Başdöndüren trafik

25.12.2009 Cuma

19.30.... Savcıların nezaretinde, Ankara Seferberlik Bölge

Başkanlığı'nda arama başlatıldı. Ankara, hareketlendi.

26.12.2009 Cumartesi

05.46 Arama sona erdi. Burada görevli 8 askerî personel gözaltına alınarak Ankara Merkez Komutanlığı'na götürüldü.

10.25 Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden 8 askerî personelin gözaltına alındığını kamuoyuna duyurdu.

11.00 Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ ve Kara Kuvvetleri Komutanı Org. Işık Koşaner Başbakanlık Resmi Konut'a geldi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan komutanlarla uzun süren bir görüşme yaptı. Heyecan dorukta.

14.00 Sürpriz zirve bitti. Komutanlar konuttan ayrıldı.

14.30 Başbakanlık zirveyle ilgili açıklama yaparak, komutanların iç ve dış güvenlik konularında Başbakan Erdoğan'ı bilgilendirdiğini duyurdu. Erdoğan, MGK üyesi bakanlarıyla bir araya geldi. 

zaman



Bu haber 498 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,103 µs