En Sıcak Konular

Baykal, Türkan Saylan heykelinin açılışını yaptı

26 Aralık 2009 18:01 tsi
Arnavutköy'de bulunan Neşe Parkı'ndaki Prof. Türkan Saylan heykelinin açılışına CHP lideri Deniz Baykal, CHP milletvekilleri Bihlun Tamaylıgil, Mehmet Sevigen, Algan Hacaloğlu, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, ÇYDD Genel Başkanı Aysel Çelikel ile

Açılış öncesinde bir konuşma yapan Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Genel Başkanı Aysel Çelikel, heykelin Türkan Saylan'ı burs verdiği çocuklarıyla beraber anlatan bir eser olduğunu kaydederek, bu parktan gelip geçenlerin Saylan'ı her zaman anacaklarını söyledi.
 
Çelikel, "Neşe Parkında neşeyle oynayan çocuklar hayatını çocuklara, sağlığa, eğitime adamış bir Cumhuriyet kadınının öyküsünü görecekler. Bu heykelle Türkan Saylan yaşayacak, CHP yaşayacak, ÇYDD yaşayacak" diye konuştu.
 
Çelikel'in ardından bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal ise, "Zor günlerden geçiyoruz. Şairin ateşi ve ihaneti gördüm dediği günleri yaşıyoruz " dedi.
 
"O ADANMIŞ BİR İNSAN"
 
Daha sonra kürsüye CHP lideri Deniz Baykal çıktı. Baykal, Türkan Saylan'ın bir insan, bir aydın, bir kadın olarak toplumsal sorumluluğunu her zaman yerine getiren bir insan olduğunu kaydetti. Baykal, "O adanmış bir insan. Başka anlamlarda kullanılan misyoner sözünü kullanmak istemiyorum. Türkan Saylan bir davaya bir amaca kendini adamış bir insan" diye konuştu.
 
Saylan'ın Cumhuriyet devrimlerini her türlü tehdite karşı savunmak amacıyla sadece ağlamak ve sızlanmakla yetinmeyip kendini sorguladığını belirtti. Baykal, "Türkiye'nin doğru eğitime ihtiyacı vardır. Türkan Saylan bunun için konuşmakla kalmamıştır örgütlenmiştir ve toplumu uyarmıştır. Projeler ortaya koymuştur. Birşeyler yapmak isteyen insanlara neler yapması gerektiğini göstermiştir. Bununla da birdenbire yıldırımları üzerine çekmeye başlamıştır" diye konuştu.
 
Baykal, "Toplumu eğitme tekelinin kendinde olduğuna inanan insanlar bunu içilerine sindirememişlerdir. Bütün bu yönleriyle hiç kuşku duymuyorum Saylan Türkiye'nin örnek alınması gereken örnek bir insanıdır" şeklinde konuştu.
 
"HALK BU GİDİŞE BİR SON VERECEKTİR"

 
Yaşanan olayların ve Türkiye'nin geldiği durumun çok kaygı verici olduğunu kaydeden Baykal, "Durumun çok kaygı verici olduğunu, Türkiye'ye yakışmadığını, bu durumun kabul edilemez olduğunu biliyoruz. İlk fırsatta millet kendi tercihleriyle, halk bu gidişe bir son verecektir. Ve aydınlık günlere kavuşacağız. Dönüşümün ortaya çıktığı dönemlerde Türkan Saylan'ı unutmamakta fayda var . Türkan Saylan adanmış yaşamıyla bu dünyadaki varlığını tamamladı. Yaşamının son dönemlerindeki olaylar çok ibret vericidir. Böylesine bir insanı hangi suçlara maruz bıraktığımız unutulmayacaktır. Onunla birlikte olan çocuklar suçlu muamelesi görmüştür. Onlara böyle bir oluşum içinde katkı veren Saylan suç işlemiş gibi hesap vermek zorunda bırakılmıştır" dedi.
 
"YARIN YARIN"
 
Baykal daha sonra Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Özşen tarafından Arnavutköy Kültür sokaktaki Neşe Parkında yapılan Türkan Saylan heykelini açtı. Açılışa Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar da katıldı. Baykal açılışın ardından tören alanından ayrılırken, gazetecilerin gündeme ilişkin sorular sormak istemesi üzerine ise " Yarın yarın " diyerek soruları yanıtsız bıraktı. Baykal daha sonra aracına binerek Arnavutköy'den ayrıldı.

Bu haber 625 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,694 µs