En Sıcak Konular

Şener'den hükümete 'Avarel' benzetmesi

26 Aralık 2009 13:49 tsi
Türkiye Partisi (TP) Genel Başkanı Abdüllatif Şener, hükümetin yönetimini, Red Kit adlı çizgi roman dizisindeki Dalton kardeşlerin Avarel'ine benzetti.

Partisinin il başkanlığının açılışı için Denizli'ye gelen Şener, Kaleiçi'ndeki esnafları ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını da cevaplayan Şener, hükümetin bakış tarzıyla Denizli'nin veya Türkiye'nin ekonomik sıkıntılarını çözmenin mümkün olmadığını ileri sürdü. Hükümeti ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, "Dışarı için çalışıyor." şeklinde suçlayan TP Genel Başkanı Şener, "Adeta hükümet ve Başbakan, dışarıdan etkilerle çalışıyor. Türkiye'deki sanayicinin lehine olabilecek hiçbir programı yok. Yabancı ülke sanayicileri için çaba harcayan bir başbakan ve hükümetimiz var. Türkiye'deki çiftçiler için değil, yabancı ülkelerdeki çiftçiler için çalışan ve mesai harcayan bir hükümet var. Esnaf ve işçimiz için de çaba harcayan bir hükümet değil. Uygulamalarıyla, politikalarıyla yabancı işsizlerin, yabancı ülke esnaflarının menfaatlerine çalışan, sonuç ortaya çıkaran bir iktidar ve hükümet var." dedi.

"Böyle bir ortamda Türkiye nasıl yönetiliyor?" diye soran Abdüllatif Şener, "Ülke kan ağlarken, dünyanın en fazla işsizi Türkiye'deyken, dünyadaki en büyük sanayi çöküşlerinden birisi Türkiye'de yaşanırken, böylesine bir ortamda nasıl yönetiliyoruz? Başımızdaki sorumluların mantığı, duyarlılığı, iş yapma biçimi nedir? Bunları sorguladığımızda ister istemez aklımıza Daltonlar geliyor. Daltonların Avarel'i bir ülkeyi nasıl yönetirse, sorumlular da bu ülkeyi öyle yönetiyor. Bundan derin üzüntü duyuyoruz." şeklinde konuştu.

TP'nin ülkeyi mevcut iktidardan kurtararak, millî menfaatler doğrultusunda bir ekonomi politikasını hakim kılacağını öne süren Şener, "Ekonomiyi bu ülke için, bu ülke insanı için tekrar, yeniden kurmak üzere yola çıkmış bulunuyoruz. Bu yolculuğumuzda bugünkü durağımız Denizli'dir." ifadelerini kullandı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiaları hakkında Genelkurmay'ın açıklamasının, tekzip edilmediği takdirde doğru olacağını düşüneceğini söyleyen TP Genel Başkanı Şener, şunları kaydetti: "Olaya farklı bakış tarzları var, ancak yapılan açıklamalar da var. Açıklamalara göre henüz tekzip edilmiş değildir. Bir başka konu için Sayın Arınç'ın evinin etrafında bulunan görevliler söz konusudur. Biz de farklı bir yargı kararı çıkıncaya kadar bu açıklamanın doğru olduğunu varsayarız, düşünürüz."

Kurumlar arası çatışmanın ülkeye zarar verdiğini belirten Şener, "Her olay üzerinde siyaset, asker, yargı ve istihbarat birimleri arasında çatışma, kavga çıkması halinde ülkeye zarar verdiğine inanırız. Türkiye'nin adeta genetiğiyle birileri oynamaktadır. Sistem çözülmektedir. Türkiye'yi bu hale getiren, bu hale gelmesi için politikalarını ve siyaset yapma biçimlerini belirleyen kişiler, Türkiye'ye zarar veriyor. Başta siyasal iktidar olmak üzere herkesi, devlet adamı gibi davranmaya davet ederim. Devlet adamlığı, ülke menfaatlerini parti menfaatlerinin üzerinde görmek demektir. Devlet adamlığı, ülkenin geleceğini görmek demektir. Devlet adamlığı demek, dış etkilerle yönlendirilmemek, yönetilmemek, ülke menfaatleri için ülkenin iradesine uygun tavırlar sergilemek demektir." diye konuştu.

Siyaset ve siyaset dışı kurumların işbirliği yapması gerektiğini ifade eden Abdüllatif Şener, "Bunlar yapılmazsa, sürekli olarak birbirleri hakkında endişe ve kaygı duyarlarsa, karşılıklı olarak birbirlerine tuzak kurdukları şeklinde bir izlenimi, bir kanaati pekiştirir, yerleştirir. Bazı olaylar üzerinden senaryoları derinleştirirse, bu ülkenin insanı sahipsizdir demektir. Türkiye dışarıdan yönetilme ve yönlendirmeye hazır hale getirilmektedir. Kim bu ülkeyi bu hale getirdi? Buna kim çanak tuttu? Bu basiretsizliği kim gösterdi? Bunu vatandaş olarak da bir muhalefet partisi olarak da sormak, sorgulamak hakkımızdır." dedi.

Şener, Silah Kanunu tasarısındaki, MİT ve Emniyet'in de askerî silah ithalatı yapabilmesine imkân tanıyan hüküm konusunda yöneltilen bir soruya ise şöyle cevap verdi: "Askerin kendi, siyasetçinin kendi, yargının da kendi görevini yapması lazım. Türkiye, hiçbir dönemde yaşamadığı kaosu yaşıyor. Askerin kendi iç görüşü dağınık. Siyaset de kendi iç görüntüsüyle dağınık ve kavgalı bir manzara gösteriyor. Yargı, kendi içinde farklı görüntüler sergiliyor. Tüm kurumlar da birbirlerine karşı kaygılı ve endişeli görünüyor. Böyle bir düzen ve manzara, dünyanın hiçbir yerinde yok. Türkiye'nin geçmişinde de böyle bir dağınıklık yok. Bir an önce iktidar, siyaset yapma biçimini değiştirmelidir. Kurumlarla işbirliği içerisinde çalışma alışkanlığı kazanmalıdır."

Cihan



Bu haber 908 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,774 µs