En Sıcak Konular

Tekel işçilerinin eylemi 11'inci gününde

26 Aralık 2009 12:06 tsi
Türk-İş Başkanlar Kurulu’nun aldığı karar doğrultusunda tüm Türkiye genelindeki AKP Binaları önünde dört hafta boyunca akşam 18.30’da gerçekleştirilecek olan basın açıklamalarını ilki, bugün AKP Ankara İl Binası’nda gerçekleştirildi.

AKP Binaları önünde dört hafta boyunca akşam 18.30’da gerçekleştirilecek olan basın açıklamalarını ilki bugün AKP Ankara İl Binası’nda gerçekleştirildi. Türk’-İş temsilcisi ve Yol-İş 2 Nolu şube başkanı Yusuf Doğan, yalnızca TEKEL İşçilerinin değil özelleştirmelere, kapatmalara ve işsizleştirmelere muhatap tüm işçilerin huzursuz ve endişeli olduğunu kaydetti .Doğan, bugünün Türkiye’sinde emekçilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmek için bir işe, bir gelire sahip olmak için mücadele etmek zorunda olduğunun altını çizerek, üstelik bu ekmek mücadelesinde güvenlik güçlerinin sert müdahalesi ile karşılaşıldığını vurguladı. Doğan sözlerine şöyle devam etti:

“Bizler Başbakan’ın devletin işçilerine karşı duyması gereken sorumluluğu bir şirket mantığı çerçevesinde tanımlamasını ve tüm bunların yansıması olarak 15 Aralık 2009 tarihinden bu yana Ankara’da ekmek parası için mücadele veren Tekel İşçilerinin taleplerine duyarsız kalınmasını protesto ediyoruz. 4 hafta boyunca her Cuma bu eylemi tekrarlayacağız. Türk-İş Başkanlar Kurulu bu günü ‘TEKEL işçileriyle dayanışma günü’ ilan etmiştir.”

BİN KİŞİ MUMLARLA AKP İL BİNASINDA

Polisin AKP İl Binası önünde basın açıklamasının yapılmasın izin vermemesi üzerine yaklaşık bin kişi açıklamayı binanın yakınlarında gerçekleştirdi.

TEKEL İşçilerinin mumlarla geldiği açıklama yerine, Türk-İş’e bağlı sendikalar, bazı siyasi parti temsilcileri, siyasi grup ve demokratik kitle örgütleriyle çok sayıda öğrenci de gelerek işçileri destekledi. Açıklamanın ardından işçiler sloganlarla Türk-İş genel merkezi önüne döndü.



Bu haber 598 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs