olağanüstü sevk | " /> olağanüstü sevk | "/>

En Sıcak Konular

Ersöz'e olağanüstü sevk

26 Aralık 2009 09:21 tsi
Ersöz'e olağanüstü sevk GATA'da 'et yiyen virüs' kapan Ergenekon sanığı Emekli Tuğ. Ersöz, pazartesi Adli Tıp'a sevk edilecek. Ersöz'ün Adli Tıp'ın vereceği karar göre tahliye olma şansı var.

Ergenekon soruşturması kapsamında gözaltına alındığından bu yana dava sürecini hastaneden takip eden Emekli Tuğgeneral Levet Ersöz'ün sağlık durumu hakkında son karar Adli Tıp Kurumu'ndan çıkacak. İstanbul Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde karantinada tutulan Ersöz, vücudundaki 'Et Yiyen Bakteri' nedeniyle duruşmalara katılamıyor. Ersöz, Pazartesi günü olağanüstü güvenlik önlemleri altında Adli Tıp Kurumu'nda uzmanların karşısına çıkacak. Özel önlemler alındıktan sonra Ersöz'ün 28 Aralık'ta Adli Tıp'a sevkedileceği öğrenildi. Ersöz'ün avukatı Ali Rıza Dizdar, mahkemenin son olarak 21 Aralık'ta sevk kararı verdiğini hatırlatarak “Ersöz'ün, kendisi ve çevresi için tehlike arzettiği gerekçesiyle sevk gerçekleştirilemedi” dedi. Dizdar, müvekkilinin Pazartesi günü olağanüstü sağlık önlemleri alınarak Adli Tıp'a sevk edileceğini söyledi.

YA CEZAEVİ YA TAHLİYE

Adli Tıp “Tedavisi cezaevinde devam edebilir” şeklinde rapor verirse Ersöz, taburcu edilerek Silivri'ye sevkedilecek. Bu durumda Ersöz, mahkemede ifade verebilecek. Rapor aksi yönde olursa Ersöz, sağlık sorunları nedeniyle mahkemeden tahliyesini isteyebilecek. Bu durumda da tutuksuz yargılanacak. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, daha önce çeşitli tarihlerde 3 kez Adli Tıp Kurumu'na sevkettiği Levent Ersöz'ü henüz yargılayamadı. Sağlık durumunun elverişsiz olduğu raporları ile bu güne kadar hastanede kalan Ersöz için Yattığı hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü 'özel koruma ve önlemler alınmadan virüsün yayılabileceği' endişesiyle sevkin riskli olacağı bilgisini verdi.

Erhan Keskin tek başına kaldı

Ergenekon davası tutuklu sanığı emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün kaldığı hastanenin bahçesinde havaya ateş açıp olay çıkardığı için tutuklanan Erhan Keskin'in ifadeleri doğrultusunda gözaltına alınan şüpheli Sedat D serbest bırakıldı. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine getirilen Sedat D, Cumhuriyet savcılarından Bilal Bayraktar tarafından sorgulandığı öğrenildi.

Yeni Şafak



Bu haber 623 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,925 µs