komplo teorileri | " /> komplo teorileri | "/>

En Sıcak Konular

ABD halkının inandığı komplo teorileri

26 Aralık 2009 09:19 tsi
ABD halkının inandığı komplo teorileri Amerikan halkına en inandırıcı gelen komplo teorisine göre ABD eski başkanı George W. Bush 2000 yılında yapılan başkanlık seçimlerini hileyle kazandı.

Son anketteki en “popüler” komplo teorileri arasında, 11 Eylül saldırılarının arkasında Bush Yönetimi’nin olduğu iddiası ikinci oldu. New York Daily News Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan ve hâlâ süren bir ankette, en inandırıcı komplo teorileri şöyle:

2000 seçimlerini Bush çaldı - yüzde 31

Cumhuriyetçi aday Bush 2000 yılındaki başkanlık seçimlerinde ülke genelinde oyların yüzde 47.8’ini almış, Demokrat aday Al Gore yüzde 48.3’e ulaşmıştı. Ancak sistem gereği seçimi kazanan Bush oldu. Florida eyaletindeki 300 oyluk farkla seçilen Bush’un, yeniden sayım sürecinde Florida Valisi kardeşi Jeb Bush yoluyla hile yaptırdığı öne sürüldü.

11 Eylül’ün arkasında Bush vardı - yüzde 16

Bush Yönetimi, 11 Eylül 2001’de ABD’de gerçekleşen terör saldırılarından önceden haberdar olmuştu. Saldırgan bir dış politikayı meşrulaştırmak için El Kaide teröristlerini engellemedi. İkiz Kuleler’de kontrollü patlama yapıldı. Pentagon’u vuran ise uçak değil bir roketti.

Küresel ısınma uydurma - yüzde 14

Enerji sektörünü yeniden yapılandırarak sermayenin el değiştirmesini sağlamak isteyen çevreler, Dünya tarihi boyunca defalarca görülen doğal iklim değişikliğinin insan ürünü olduğunu öne sürdüler. Hatta artık aksini savunanları bilim camiasından dışlıyorlar.

Harry Potter’dan MJ’e diğer teoriler

ABD halkının yüzde 12’si, ABD Başkanı Barack Obama’nın ABD topraklarında doğmadığına, dolayısıyla Amerikan vatandaşı olmadığı için başkanlığının gayrimeşru olduğuna inanıyor.

Diğer popüler komplo teorileri şunlar:

Devlet vatandaşların tamamını gizlice gözetliyor. Prenses Diana kazada ölmedi, öldürüldü. Harry Potter, satanistlerin bir aracı. Michael Jackson ölmedi, 300 milyon dolarlık borcundan kurtulmak için bunu tezgahladı, şimdi Elvis Presley gibi rahat ve gizli bir yaşam sürüyor.

Hürriyet



Bu haber 715 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,128 µs