yeni açıklama | " /> yeni açıklama | "/>

En Sıcak Konular

Başbuğ'dan yeni açıklama

25 Aralık 2009 17:09 tsi
Başbuğ'dan yeni açıklama Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'dan Bülent Arınç'a suikast iddialarıyla ilgili yeni açıklamalar geldi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ, Ankara'da 19 Aralık'ta iki askeri personelin şüphe üzerine yakalanıp daha sonra serbest bırakılmasına ilgili olarak, daha önce yaptıkları açıklamada kendilerine gelen resmi bilgilerden kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştıklarını belirterek, “Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir” dedi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Başbuğ, Genelkurmay Karargahı'nda düzenlenen İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'yü Anma Töreni'nin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Orgeneral Başbuğ, bir gazetecinin, terörle mücadelede gelinen son noktanın tatmin edici olup olmadığını sorması ve atılan bir dizi adım olduğunu hatırlatması üzerine, “Şu anda içinde bulunulan durumları hep beraber izliyoruz. Biz belki biraz daha detaylı olarak izliyoruz” diye konuştu.

Bu konuya ilişkin görüşleri daha önce de ifade ettiklerini, Trabzon'daki konuşmasında da bu konulara değindiğini dile getiren Orgeneral Başbuğ, Türk halkının sağduyulu olduğunu belirtti. Orgeneral Başbuğ, şöyle devam etti:

“Bizim en büyük gücümüz bu. Her zaman ifade ediyoruz... Halkımızı, milletimizi provoke etmek isteyenler, çatışma ortamına çekmek isteyenler olabilir. Bu konuda her şeyden evvel sağduyulu hareket etmemiz lazım. İnsanlarımız provokatif olaylara girmemeli ama toplumumuzun bütün kesimlerinin de karşılıklı provokasyona neden olacak hareketlerden de kaçınması lazım.”

Bir gazetecinin, “Bu konuma Türk Silahlı Kuvvetleri de sokuluyor son tartışmalarda... Bazı olaylar suikast girişimi midir? Değil midir? Ordu mu yapmıştır? gibi tartışmalar yaşadık, biliyorsunuz. Bu konuda bir değerlendirmeniz olabilir mi? Örneğin, Sayın Arınç bile 'Bu tevil yollu ikrardır' dedi” şeklindeki sözleri üzerine Orgeneral Başbuğ, “Yine medya olarak illa bizi tartışma içine çekeceksiniz. O konuda hiçbir yorum yapmam” dedi.

Bu konuya ilişkin yaptıkları basın açıklamasının çok net olduğunu dile getiren Orgeneral Başbuğ, şöyle konuştu:

“Bazılarına göre kapalı olabilir. Olmayabilir. O açıklamamızda zaten hiçbir yorumumuz yoktu. Bana deyin ki, 'Şurada bir yorumunuz var'. Hepsi gerçek şeylerden alınarak, daha doğrusu bize gelen resmi bilgilerden biz sadece kamuoyunu bilgilendirmeye çalıştık.

Belki bazı suallere cevap verememiş olabiliriz. Netice olarak bugün itibarıyla buna ilave edeceğimiz başka herhangi bir şey yok. Yeri geldiği zaman belki tamamlayıcı bilgiler verme durumumuz olabilir.”



Bu haber 1,121 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,396 µs