En Sıcak Konular

CHP'li vekil pes dedirtti

25 Aralık 2009 16:42 tsi
CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin'den Baydemir'in küfürlü konuşmasına destek geldi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin, Osman Baydemir'in küfürlü açıklamasıyla ilgili olarak, "Bu ifadeyi devlete yönelik olarak hiç kabul etmem de hükümetin yanlışının bir karşılığı olarak kabul edilebilir" dedi.

CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, Baydemir'in bu açıklamasını duyunca çok üzüldüğünü dile getirdi. Seçilmiş, halkı temsil eden bir belediye başkanına bu kelimenin hiç yakışmadığını belirten Öğüt, "Bu hükümet, bu devlet hepimizin. Hükümete de sahip çıkmamız lazım, devletimize de. Böyle polemiklerle devleti ve hükümeti yıpratmanın anlamı yok. Bu açıklama talihsiz bir açıklamadır. Hem kendisini, hem tüm Türkiye'yi, hem de kendi yandaşlarını üzmüştür" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Gürol Ergin ise, "Bu ifadeyi devlete yönelik olarak hiç kabul etmem de hükümetin yanlışının bir karşılığı olarak bu kabul edilebilir" dedi.

Bu konunun Cumhurbaşkanı'ndan başlayan bir yanlış silsilesi olarak sürdüğünü öne süren Ergin, hükümetin konuyu çok yanlış ve hazırlıksız başlattığını savnudu. Ergin, "Çok büyük umut verdiler. Bu umutların karşılanma şansı yoktu. Bu millet onların beklentilerine yanıt verecek olaylar karşısında suskun kalmazdı, kalmadı da. Öyle olunca hükümet çark etmek zorunda kaldı. Şimdi hükümet kıvranıp duruyor. Onlar da hükümete karşı her geçen gün sertleşiyorlar. Doğal olarak hükümete karşı sertleşirken bir yandan devlete karşı sertleşme olarak da yansıyor. Kabul edilebilir bir söylem değil ama en azından böyle bir söylem hükümetin ve onun başının aklını başına getirir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
 



Bu haber 619 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,332 µs