En Sıcak Konular

Dink cinayeti davasına devam edildi

25 Aralık 2009 16:24 tsi
AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de İstanbul’da öldürülmesi olayında ihmalleri olduğu gerekçesiyle yargılanan dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve 7 askerin davasına Trabzon 2'nci Sulh Ceza

Önceki duruşmada alınan gizlilik kararı gereğince duruşmaya basın mensupları alınmadı. Cinayet öncesi Trabzon’un Pelitli Beldesi’nde görev yapan haber elemanlarının 2’si gizli tanık sıfatıyla mahkemeye gelerek ifade verdi. Duruşma 12 Şubat 2010’a ertelendi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürüleceğini bildikleri halde gerekli önlemi almamak ve görevi ihmalle suçlanan, Dink ailesinin de haklarında suç duyurusunda bulunduğu dönemin Trabzon İl Jandarma Komutanı Albay Ali Öz ve istihbarat şubesinde görevli askerler Yüzbaşı Metin Yıldız, Astsubaylar Gazi Günay, Hüseyin Yılmaz ve Okan Şimşek ile Uzman Çavuşlar Veysal Şahin, Hacı Ömer Ünalır ve Önder Araz’ın, TCK’nın 257/2’inci maddesi gereğince 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandıkları davanın dördüncü duruşması bugün 2’inci Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuksuz olarak yargılanan 8 askerden sadece Uzman Çavuş Hacı Ömer Ünalır katıldı. Dink ailesinin avukatları Bahri Belen, Cem Halavut, Hakan Bakırcıoğlu ve Emine İşbulur, sanık Albay Ali Öz’ün vekili Ali Sürmen, Uzman Çavuş Veysal Şahin ve Astsubay Okan Şimşek’in avukatı Nurhayat Bayraktar ve sanık Yüzbaşı Metin Yıldız’ın avukatı Sinan Barut duruşmada hazır bulundu.

Cinayet öncesinde Trabzon’un Pelitli Beldesi’ndeki görev yapan jandarma haber elemanlarının dinleneceği duruşma, bir önceki duruşmada alınan karar gereğince gizli oturum şeklinde gerçekleştirdi. Duruşma salonuna izleyici ve basın mensupları alınmadı.

Edinilen bilgiye göre, mahkeme tarafından davet gönderilen 6 haber elemanından 2’si duruşmaya gelerek ‘gizli tanık’ sıfatıyla ifade verdi. Yaklaşık 1.5 saat süren duruşmanın ardından Mahkeme Başkanı Şevki Uluçam, duruşmayı 12 Şubat 2010’a erteledi. Avukatlar, basın mensuplarının sorularını mahkemenin gizlilik kararı aldığını belirterek yanıtlamadı.

Dink ailesinin avukatlarından Bahri Belen, Adliye önünde yaptığı açıklamada, “Bugünkü duruşma gizliydi. Ancak genel bir bilgi verebiliriz. Haber elemanı olarak nitelendirilen tanıklardan 2’si dinlendi. İsimler ve tanıkların beyanları gizli. Kalanların dinlenip dinlenmeyeceği konusu da 12 Şubat’taki duruşmada belli olacak” dedi.



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,709 µs