En Sıcak Konular

Baydemir'in sözlerine tepki yağıyor

25 Aralık 2009 15:59 tsi
Diyarbakır Belediye Başkanı Osman Baydemir'in küfürlü sözlerine hükümet ve muhalefetten sert tepki geldi.

AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Baydemir'in kullandığı küfürlü sözleri, 'ayıp, çirkin ve hukuk dışı' olarak nitelendirirken, TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya, Baydemir'in sözlerinin TCK'lık olduğunu söyledi. MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise bu sözlerle ilgili "Hiç kimsenin milletimize ve devletimize küfretme haddi değildir." ifadelerini kullandı.

İktidar ve muhalefete mensup politikacılar, TBMM'de, terör örgütünün, PKK terör örgütünün şehir yapılanması olan KCK'ya yönelik 11 ayrı ilde düzenlenen operasyonda, 16 belediye başkanının gözaltına alınmasının ardından, Baydemir'in küfürlü sözleriyle ilgili gazetecilerin sorularını cevaplandırdı. AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, Osman Baydemir'in kullandığı küfürlü sözleri, 'ayıp, çirkin ve hukuk dışı' olarak nitelendirdi. Kılıç şunları söyledi: "Bu üslup, Türkiye'de demokrasiye de hukuka da insan haklarına da insanlığa da insanlığın erdemine de hizmet eden bir üslup değildir. Bu üslup, ancak sahibine yakışır diye düşünüyoruz. 'Üslubu lisan aynı ile insan' demiş atalarımız. Bu üsluba daha farklı bir cevap verebilmek şu aşamada mümkün görülmüyor. Bu üslup, Anadolu insanı tarafından 72 milyon insanımız tarafından, ahlaklı, erdemli, haysiyetli bütün insanlarımız tarafından aynı ile sahibine iade edilecek bir üsluptur."

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya ise Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in kullandığı sözlerin, Türk Ceza Kanunu (TCK)'nun 301. maddesi kapsamına girdiğini ifade etti. İyimaya, Cumhuriyetin organlarına yönelik sözle tahrik edici beyanların apayrı bir suç oluşturduğunu, bunun 301. madde kapsamına girdiğini söyledi.

MUHALEFET DE TEPKİLİ

Baydemir'in ifadelerine MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural'dan sert tepkiler geldi. Vural, "Hiç kimsenin milletimize ve devletimize küfretme haddi değildir" dedi. Vural, "Bu ifadeler, hedefin, amacın ne olduğunu da açıkça ortaya koymaktadır. Bunu söyleyenlere karşı hükümetin söyleyecek sözü yok mu acaba? Sayın Başbakan, senin söyleyeceğin sözün yok mu acaba? Niye susuyorsun? Bu sözler devletimize söylenmiş sözler ise bu sözler karşısında senin susman acaba ne anlama gelir?" diye sordu.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu da, Baydemir'in küfürlü ifadelerinin örnek olması gereken siyasetçi üslubuna yakışmadığını belirten Kılıçdaroğlu, "Özellikle seçimle gelmiş, siyasetle uğraşan, halka örnek olması gereken siyasetçilerin diline ve üslubuna yakışan bir açıklama değildir. Herkesin beğensin beğenmesin rakiplerini arkadaşlarını mutlaka belli bir saygı üslubu içinde eleştirmesi ve o saygıya dikkat etmesi gerekir. Bu rahmetli Bülent'in Türk siyasetine getirdiği ve bizim de özenle sürdürmeye çalıştığımız bir üsluptur. Bu üsluba herkesin uyması gerekir ve dikkat etmesi gerekir." dedi. (CİHAN) 



Bu haber 744 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,031 µs