En Sıcak Konular

Kuvayı Milliye suç işlemek için kuruldu  

0 0 0000 00:00 tsi
Kuvayı Milliye suç işlemek için kuruldu   Yeni Şafak'ın ortaya çıkardığı 'öldürme yemini' üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği, Kuvayı Milliye Derneği hakkında suç duyurusunda bulundu. Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na verilen dilekçede derneğin 'suç işlemek amacıyla' kurulduğu belirti

İstanbul Valiliği, "Bu uğurda ölmek, öldürülmek ve ölmek var" yeminiyle gündeme gelen Kuvayı Milliye Derneği'nin Başkanı emekli Albay Fikri Karadağ ve 7 dernek yöneticisi hakkında, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, suç işlemeye tahrik ve halkı kin ve düşmanlığa teşvik etmek iddialarıyla suç duyurusunda bulundu.
Yeni Şafak Gazetesi'nin 9 Şubat günü manşetten duyurduğu "Silah Üzerine Çete Yemini" başlıklı haber üzerine harekete geçen İstanbul Valiliği, Kadıköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Valiliğin suç duyurusu dilekçesinde, 34-126/063 numarasıyla kayıtlı Kuvayı Milliye Derneği'nin, 'devletin ve milletin bölünmez bütünlüğünü bozmaya yönelik, suç işlemeye teşvik edici ve suç işlemek amacıyla' kurulduğu vurgulandı.

Dernek yöneticileri Mehmet Fikri Karadağ (emekli albay), Binvar Kurbanoğlu (öğretmen), Nevzat Çetin (avukat), Türkan Görüm (serbest), Mehmet Beşlioğlu (noter), Sezin Alper (serbest), Yusuf Ziya Tanrıverdi (öğretmen) ve Savaşan Tosun'un (serbest), TCK'nın 214, 216 ve 220. maddeleri ile 5253 sayılı Dernekler Kanunu ve 4721 sayılı Türk Medeni Kanunu'na göre cezalandırılmaları istendi.


Dubai eylemcileri

Dilekçede, emekli Albay Mehmet Fikri Karadağ'ın Kadıköy'de kurduğu Kuvayı Milliye Derneği'nin kuruluş beyannamesinde amaçlarının, "Sevr antlaşmasıyla parçalanmak istenen ve kısmen işgal edilen vatanımızın kurtuluşunda ilk direnişi başlatan Misak-i Milli ilkeleri doğrultusunda her türlü güç ve olaylara karşı yurttaşları aydınlatmak, birleştirmek ve mücadeleye katmak" olarak belirttiği anlatıldı. Kısa sürede Türkiye çapında örgütlenmeye başlayan derneğin, 24 Aralık 2005 günü Çeliktepe İETT Garajı'nda yapılması planlanan Dubai Kuleleri'ni protesto etmek amacıyla Çeliktepe Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte protesto gösterisi yaptığı belirtildi.


Derneğe baskın

Bu protesto gösterisinin ardından, İstanbul Polisi'nin, derneğin Kadıköy'deki merkez binasına yaptığı baskında, derneğin yasadışı faaliyetlerinin yer aldığı çok sayıda CD'nin bulunduğu anlatıldı. Valilik dilekçesinde, yasalara ve dernek tüzüğüne aykırı şekil ve şartlarda üye kabul edip, illegal şekilde örgütlenen derneğin yöneticileri hakkında, 5237 sayılı TCK'nın 214, 216 ve 220'nci maddelerine göre, suç işlemeye tahrik, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama ve suç işlemek amacıyla örgüt kurmak suçlaması yapıldı. Dilekçede 'ölüm' yemininin, Yeni Şafak Gazetesi tarafından 9 Şubat günü özel haber yapıldığı, görüntülerin de televizyonlardan yayınlandığı kaydedildi.

TCK 220. madde, suç işlemek amacıyla örgüt kuranlar veya yönetenler hakkında, 2 yıldan 6 yıla kadar hapis cezası öngörüyor. 214. madde ise suç işlemek için alenen tahrikte bulunanlara, 6 aydan 5 yıla kadar hapis öngörüyor. 216. maddeye göre ise halkı sosyal sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farkı gözeterek kin ve düşmanlığa alenen tahrik eden kimseler hakkında, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezası veriliyor.


Orhan Pamuk da hedef

Valiliğin suç duyurusu dilekçesinde derneğin merkezine yapılan baskında elegeçirilen CD'lerden birinde Orhan Pamuk'un nasıl hedef gösterildiği şöyle anlatılıyor: "İhanet mutlaka cezalandırılır. Bütün kutsal kitaplar, 'İhanet eden mutlaka imha olur' der. Dış düşmanlar kadar merhametsiz olacağız. İçerideki hainlere daha merhametsiz davranacağız. Memleketi bu felaketten kurtarmak için asayişi sağlamak zorundayız. Orhan Pamuk beyefendi Nobel almış. Sanıyorum gururunu paylaşıyorsunuz. Bu millete ihanet eden herkes hesabını verir. Türk milletine hakaret edip söveceksin, Nobel Edebiyat Ödülü'nü alacaksın. Bilmem ne sinemasında yarışma kazanacaksın. Türk milleti bu kadar sahipsiz mi. Bu ihtiyaçlardan dolayı biz varız. Türk milleti sana 4 tane yıldızı caka satacaksın diye vermedi. (Komutanlara sesleniyor) Bu milletin haysiyetini koruyacaksın diye verdi."


'Vatanseverler'de incelemeye alındı

Son olarak Mersin'in yörük köylerinde yaptıkları ırkçı propagandayla gündeme gelen Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Derneği (VKGB) de inceleme altına alındı. İçişleri Bakanlığı dernek yöneticileri hakkında soruşturma başlattı. Başkanlığını Taner Ünal'ın yaptığı dernek hakkında 1.5 trilyonluk yolsuzluk yapıldığı iddiasıyla geçen yıl yapılan suç duyurusu işleme konmamıştı. VKGB'nin Denetleme Kurulu üyesi Mustafa Alpay'ın 24 Ocak 2006 tarihinde İçişleri Bakanlığı'na yaptığı şikayetle ortaya çıkan yolsuzlukta, 1.5 trilyonluk dernek gelirlerinin resmi kayıtlara geçirilmediği belirlenmişti. Mülkiye müfettişleri yaptıkları iki aylık incelemede, dernekteki resmi evraklarda sahtecilik, yalan beyan, usulsüzlük ve sigorta mevzuatına aykırı eleman çalıştırma gibi suçlar da tespit etmişti. 31 Ocak - 3 Nisan 2006 tarihleri arasında yapılan incelemerin ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına rağmen, dernek hakkında herhangi bir dava açılmamıştı.


Yenişafak



Bu haber 460 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,631 µs