En Sıcak Konular

Pakistan'da 'Hristiyanlar' için bir ilk

25 Aralık 2009 13:54 tsi
170 milyondan fazla nüfusuyla İslam ülkeleri arasında ikinci sırada olan Pakistan'da devlet bu yıl ilk defa Hristiyan vatandaşların Noel bayramını kutladı.

Pakistan Başbakanı Yusuf Rıza Gilani bir grup Hristiyanı Başbakanlık konutunda kabul etti. Ülkede yaşayan Hristiyanların Noel'ini kutlayan Gilani, Pakistan anayasasına göre bütün azınlıkların olduğu gibi Hristiyanların da ülkede can ve mal güvenliğinden endişe etmeden barış ve huzur içinde yaşadığını söyledi.

Pakistan hükümeti daha önce aldığı kararla ülkede yaşan Hristiyanların Noel bayramını kutlaması amacıyla 25 Aralık'ı tatil ilan etmişti.
Pakistanlı Hristiyanlar için başkent İslamabad'da Noel kutlaması düzenlendi. İslamabad belediyesi tarafından organize edilen kutlamaya çok sayıda Hristiyan Pakistanlı katıldı. Ayrıca bir meydana Noel ağacı dikildi ve ışıklandırıldı.

Kutlamada konuşma yapan İslamabad Belediye Başkanı İmtiyaz İnayet İlahi, ülkede yaşayan bütün Hristiyanların dinlerini yaşamakta özgür olduğunu söyledi.

Hristiyan Pakistanlılar adına konuşma yapan Ulusal Hristiyan Birliği Başkanı Manzur Mesih de Müslümanlar gibi Hristiyanların da ülkenin kalkınması ve refahı için dua ettiklerini belirtti.

Öte yandan, Pakistan'da yaşayan yoksul Hristiyan halk da Noel bayramını kısıtlı imkanlarla kutladı. İslamabad'da bulunan Hristiyan mahallesindeki yollar, evler ve ağaçlar Noel nedeniyle süslendi ve ışıklandırıldı.

Noel amacıyla yeni kıyafetlerini giyen Pakistanlı Hristiyanlar birbirleri ziyaret etti, Fatıma kilisesine bağışlamak üzere kendi aralarında para topladı, şarkılar söyledi.

Pakistan'da 5 milyona yakın yerli Hristiyan yaşadığı kabul ediliyor. Ülkede sosyal ve ekonomik tabakanın en altında bulunan Hristiyanlar, genellikle temizlik işçiliği, hizmetçilik ve bahçıvanlık yapıyor.



Bu haber 632 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,992 µs