En Sıcak Konular

Drakula’nın ülkesinde Şeytan çıkarma!

0 0 0000 00:00 tsi
Drakula’nın ülkesinde Şeytan çıkarma! Romanya’da şeytan çıkarma ayininde günlerce haça bağlı ve aç olarak bırakılan rahibe öldü. Ayini yönetenler ağır hapis cezasına çarptırıldı. İlginç olan bugüne kadar Ortadoks Kilisesi’nin şeytan çıkarma işine sık bulaşmamasıydı.

Romanya’da “şeytan çıkarma” uygulaması sırasında bir rahibeyi öldüren rahip ve 4 rahibetoplam 37 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Romanya’nın resmi haber ajansı Rompress’in aktardığına göre, rahibe Irina Mariccia Cornici (23), ülkenin kuzeyindeki Tanacu Köyü’ndeki Kutsal Üçleme rahibe manastırında yapılan şeytan çıkarma ayini sırasında ölmüştü.

Manastırın rahibi olan Daniel Corogeanu’nun yönettiği ayin sırasında rahibe, günlerce haça zincirle bağlanmış halde aç ve susuz bırakılmış, daha sonra da hayatını kaybetmişti. Ayini yöneten rahip 14 yıl, rahibeler ise 8 yıl, katılımcılar ise 5’er yıl hapse mahkum edildiler. Bu olaydan sonra Romanya Ortodoks Kilisesi olayı “tiksindirici” olarak niteleyerek kınamıştı. Rahip, ünvanını kaybetmiş, dört rahibe ise aforoz edilmişti.

Roma tamam ama Romanya?..

Katolik Kilisesi’nin geçmişinde bol miktarda şeytan çıkarma ayini bulunuyor ve “Exorcism” Roma tarafından başlıbaşına incelenen bir konu olarak hala ilgi görüyor. Dahası bu ayini yapma yetkisi resmen verilen kardinallikler bulunuyor. Yani Katolik dünyası üzerinde pek konuymasa ve mümkün olduğu denli gizli tutulsa da şeytan çıkarma biliniyor ve yapılıyor.

Ancak bugüne dek Ortodoks Dünyası içinden ve Romanya’dan bu tür ayinlerin üstelik böyle en sert biçimleriyle uygulandığı pek bilinmiyordu. Kuşkusuz Romanya’nın bir başka mistik ve güçlü bir karakterin vatanı olması, Dracula’ya evsahipliği yapması da unutulmamalı!

iyibilgi.com



Bu haber 629 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler

    4,397 µs