-Video | " /> -Video | "/>

En Sıcak Konular

300 bin kişi bu haberi bekliyor -Video

24 Aralık 2009 17:55 tsi
300 bin kişi bu haberi bekliyor -Video "Bana son 5 günde 3 binin üzerinde e-mail geldi. Anladığım kadarıyla bir çok milletvekili, bürokrat ve basın mensubu da aynı e- mailleri alıyor."

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun Samanyoluhaber TV'de yayınlanan Günlük programında Abdullah Abdulkadiroğlu'na Şubat ayında atama olmayacağını açıklaması sayıları 300 bini bulan öğretmen adaylarını ayaklandırdı.

Bakan Çubukçu'dan önemli açıklamalar



 

Gönderebildikleri herkese mailler atarak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bir çoğunun metni aynı olsa da aralarında kendi hikayelerini anlatanlar da var. Bir çoğuna cevap yazmaya çalıştım ama yetişemedim. Hepsinin e-maillerinden ortak bir yazı yazmaya karar verdim.

Kadrolar sınırlı, bekleyen çok olunca bu feryatlar normal gibi gelebilir. Ancak Türkiye'nin ciddi bir problemi olarak ortaya çıkıyor. Bir kere Türkiye yıllardır öğretmen alımında bir sistem, bir teamül, bir kural oturtamadı. Devlet her dönem farklı yöntemle, farlı zamanlarda farklı kontenjanlarda öğretmen alıyor. Her yerde açılan Eğitim fakülteleri ve Fen-Edebiyat fakülteleri her yıl binlerce mezun veriyor. Böyle olunca KPSS'den 85 – 90 alan bile çoğu zaman atanamıyor. Ve ortaya üniversite mezunu küskün, işsiz büyük bir kitle çıkıyor. Öncelikle daha önce yazdığım bir şeyi tekrarlayayım.

Hepsi, derdinin bir an önce çözülmesini istiyor. Onlar için yarın bile çok geç. Hükümete ve bürokrasiye düşen görev o feryatlara kulak vermek. En azından sorunlarıyla ilgilenildiğini göstermek. Onların sorunlarını çözemeseniz bile hepsini tek tek ikna etmek zorundasınız.


Peki son gelen itirazlar hangi konuda odaklanıyor?

En büyük itiraz Şubat'ta atama yapılmamasına. Çünkü bundan önce Şubat aylarında mutlaka bir atama yapılmış. Şubat'ta atama yapılacağı beklentisindeki öğretmen adayları kendini bu duruma göre ayarlamış. Bazı adaylar için 2 yıl geçerliği olan KPSS puanını Şubat ataması yapılmadığı takdirde kullanamayacak. Bazıları Şubat'ta atanırız diye önlerine çıkan iş imkanlarını geri çevirmiş.

Bir öğretmen adayı gönderdiği maile ‘Şubat atamasının her yıl olduğu gibi bu yıl da olacağı beklentisi ile nişan, evlilik, askerlik gibi hayatlarını çok fazla etkileyen planları erteleyen binlerce öğretmen adayı olarak atamalara bir ay kala yapılan açıklama ile yıkıldık.' diye başlamış.

Bir başkasının hikayesi ise daha da ilginç:

Ben 2009 yılında KPSS'ye giren ve 85 puan alıp şu an Sakarya'nın ulaşımı olmayan bir köyünde birleştirilmiş sınıfta müdür yetkili olarak görev yapan sözleşmeli bir öğretmenim. Şubat atamasında okulum açılmadığı için öğrencilerim sık sık öğretmen değiştirmesin diye tercih yapmadım ama Aralık atamasından sonra atama yapılmayacağı açıklandı. Eğer daha öncesinde söylenseydi en azından ben öğrencilerimi değil de kendimi düşünür, kendi şehrimde hatta daha iyi bir okulda kadroya geçerdim. Şu an sözleşmeli alım yapılıyor ek alım adı altında. Bu ek alımda batıda kadro açıldı ve 80 puanlıklar bizden çok daha iyi yerlere yerleşecek. Benden düşük puanlılar kadrolu, benden düşük puanlılar daha iyi yerlerde sözleşmeli atanacak. Peki o zaman nerede puan üstünlüğü?

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'nun tek defada atama yapma açıklamasına hak verenler var. Ancak bu Şubat ayında yukarda kısaca bahsettiğim gerekçelerle son defa da olsa bir atama yapılmasını istiyorlar.

Bana son 5 günde 3 binin üzerinde e-mail geldi. Anladığım kadarıyla bir çok milletvekili, bürokrat ve basın mensubu da aynı e- mailleri alıyor. İçinde tekrar e-mailleri olsa da yine de bir çok büyük kitle var. Bu kitleyi dikkate almak gerekiyor.

ENGİN SAĞ - SAMANYOLUHABER.COM 

 



Bu haber 1,994 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,921 µs