o dumana bak!' | " /> o dumana bak!' | "/>

En Sıcak Konular

'İnsanları kuşatacak o dumana bak!'

24 Aralık 2009 16:22 tsi
'İnsanları kuşatacak o dumana bak!' Türk sinemasına korku filmi türünü ikame etmeye çalışan yönetmen Hasan Karacadağ İstanbul’da kıyameti koparttı!

Amerikan sinemasının felaket tellalı  olarak nam bulan yönetmeni Emmerick 2012 ile kıyameti koparmıştı. Biz, aman kıyamet bizden uzakmış, diye sevinirken Türk sinemasına korku filmi türünü ikame etmeye çalışan yönetmen Hasan Karacadağ İstanbul’da kıyameti koparttı!

Türk mistik korku sineması yolculuğunda, temel amacı sadece “Tür” sinemasına hizmet eden bileşenleri kullanmak olan Hasan Karacadağ, d@bbe 2’de İstanbul’daki kıyamet sahnelerine özel önem verdi. Türk korku filmlerinde görmeye alışkın olmadığımız köprü parçalanması, yıkılması ve büyük yangınlar gibi görkemli felaket sahneleri filmde dikkat çekecek. d@bbe2, Özen Film’in dağıtımıyla 25 Aralık 2009’da, yaklaşık 200 kopya olarak vizyona girecek.

Dabbe 2

Filmin ilham kaynağı Kur’an-ı  Kerim’de geçen şu ayet: “Şimdi sen göklerden gelecek ve insanları kuşatacak o dumana bak! bu acı bir azaptır” (Duhan Suresi 10-11)

Dabbe 2Dabbe 2 Yapım Notları

1. d@bbe 2’de, Kurtlar Vadisiyle özel bir fanatik kitlesi edinen Sefa Zengin başrolde oynuyor.

2. İncinur Daşdemir, Deniz Olgaç, Muharrem Dalfidan ve Leyla Göksun’dan oluşan genç ve yetenekli oyuncu kadrosuna sahip olan d@bbe 2, yaz aylarında dört haftada çekildi.

3. Filmdeki klostrofobik zaman akışını daha ürkütücü hale getirmek için gerek çekim, gerekse bilgisayar animasyon efektlerinde yeni 3D ve modelleme teknikleri kullanıldı.

4. Filmdeki cami yıkılma, Boğaziçi Köprüsü parçalanma ve İstanbul sokaklarının istila edilmesiyle ilgili sahnelerin daha gerçekçi ve etkili olması için tüm mekanların bilgisayar ortamında 3D olarak modeli yapıldı.

5. Filmin stüdyo çekimleri, İstanbul şehir çekimleri ve mahşere yürüme sahnesi için 200’e yakın figüran ve özel cast kullanıldı.

6. Filmin patlama ve şehir-yıkılma sahnelerinin etkili olması için gerçek doğal felaketler incelenerek İstanbul’a uyarlandı. Tüm modeller sıfırdan tasarlanarak ek animasyonlarla daha ürkütücü hale getirildi.

Dabbe 2

7. d@bbe 2’de, Kuran’da kıyamete yakın göklerden ineceği bildirilen ve ürkütücü bir DUMAN olarak tasvir edilen DUHAN güvenilir kaynaklar incelenerek bilgisayar ortamında değişik ve farklı tarzlarda modellendi. Tüm modeller konunun uzmanlarına gösterilerek, mutabık kalınan en gerçekçi DUMAN biçimi filme dâhil edildi.

Kıyamet Saati Yaklaşıyor…  İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan “DUHAN” az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran’da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul’da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN’dan bir kaçış yolu var mıdır?

Dünyabiz



Bu haber 1,369 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,407 µs