önlenebilir miydi? | " /> önlenebilir miydi? | "/>

En Sıcak Konular

Tokat'daki saldırı önlenebilir miydi?

24 Aralık 2009 15:22 tsi
Tokat'daki saldırı önlenebilir miydi? Polis Akademisi öğretim üyesi Önder Aytaç: "Bu operasyon geç kalmış bir operasyondur. Eğer bu operasyon zamanında yapılmış olsaydı Tokat'taki saldırı da olmazdı"

Polis Akademisi Öğretim Üyesi Taraf Gazetesi Yazarı Doç. Dr. Önder Aytaç, PKK'nın sivil örgütlenmesi olan KCK'ya yönelik bu sabah 11 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen ve aralarında eski DTP'li Belediye Başkanlarının da bulunduğu 31 kişinin gözaltına alındığı operasyonları HABERTURK.COM'a değerlendirdi. Doç. Dr. Önder Aytaç, operasyonu gecikmiş bir adım olarak yorumladı ve "Bu operasyon Ergenekon, Devrimci Karargah ve Hizbut-tahrir operasyonlarıyla paralellik gösteriyor" dedi. Aytaç, "Bu operasyon geç kalmış bir operasyondur. Eğer bu operasyon zamanında yapılmış olsaydı Tokat'taki saldırı da olmazdı" şeklinde konuştu.

İşte Doç. Dr. Önder Aytaç'ın çarpıcı açıklamaları:

Geçmişte de 16 ilde eş zamanlı operasyonlar yapılmıştı. Bu sabahki operasyon bana göre gecikmiş bir operasyondu. Eğer bu operasyon zamanında yapılsaydı, Tokat Reşadiye'deki saldırı olmazdı. Çünkü KCK, Ergenekon ile organik bağı olan bir yapılanma. Ergenekon, Devrimci Karargah, Hizbut-Tahrir ve KCK operasyonları da bu bağ nedeniyle paralellik gösteriyor. Bu örgütlerin Ergenekon'la olan ilişkileri teknik takip sonucunda da belirlendi ve ortaya çıktı. Ergenekon operasyonunun fitilini ateşleyen, Ümraniye'de ele geçirilen el bombaları, sol bir terör örgütünde ele geçirilen el bombalarıyla aynı seriden. KCK ise Doğu ve Güneydoğu'da kaos, kargaşa ve şiddet ortamının yaratılması için faaliyet gösteriyor. Bu bağlamda çıkarları ve amaçları Ergenekon ile örtüşüyor.

OPERASYON SOKAĞI VE SİYASETİ NASIL ETKİLER?

Bölgede PKK'ya olan destek sanıldığı gibi büyük boyutlarda değil. Bu bölgede DTP'ye oy veren Kürtlerin oranı 3'te 1'den daha az. DTP'ye oy veren Kürtlerin de yüzde 60'ı PKK'yı destekliyor, yüzde 40'ı desteklemiyor. Yani bölgede yaşayan Kürtler'in maksimum sadece yüzde 10-15'i PKK'yı destekliyor. Olaya böyle bakmalı ve demokratik yolları tıkamamalıyız. Devlet oraya iyi yetişmiş, kaliteli personelini gönderirse sorun daha çabuk çözülür. Ben geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'daydım. Kentteki önde gelen, kanaat önderleriyle görüştüm. Orada gösteri yapıp polise taş atanlar, 400-500 tane çocuk. Ama gerçekten çocuk. Ve öyle 10-20 liraya değil, 3-5 lira para alarak bu işi yapıyorlar. Bu işi de bilgisayar oyunu oynar gibi yapıyorlar, oyun gibi yani onlar için. PKK'nın orada tabanı o kadar da büyük değil. Fotoğrafa böyle bakmamız gerekiyor.

Olayın tabii bir de TBMM boyutu var. Kapatılan DTP'nin milletvekillerinin TBMM çatısı altında siyaset kararı alması, önemli ve olumlu bir gelişme. Parlamentoda CHP ve MHP, kitleleri sokak eylemlerine ve şiddete yöneltecek açıklamalar yapmazsa, demokratik yollardan çok yol kat edilir.

Haberturk



Bu haber 914 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,812 µs