En Sıcak Konular

Doğan'ın yılan hikayesine dönen davası

24 Aralık 2009 14:32 tsi
Aydın Doğan'ın da bulunduğu Doğan Grubu yöneticileri hakkında başlattığı soruşturma hala sonuçlanmadı. Doğan Gazetecilik yöneticileri hakkında pahalı kağıt iddiasıyla başlatılan soruşturma aylarca sürüncemede kalmıştı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddiasıyla, aralarında Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan'ın da bulunduğu Doğan Grubu yöneticileri hakkında başlattığı soruşturma hala sonuçlanmadı.

Savcı Sadi Yoldaş tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, suçlanan yöneticilerin ifadelerinin alınma aşamasına gelindiği ve kendilerine tebligat gönderildiği belirtildi.
Doğan Gazetecilik A.Ş yöneticileri hakkında "pahalı kağıt" iddiasıyla başlatılan soruşturma Üsküdar ile İstanbul Cumhuriyet savcılıkları arasında görüş farklılığı nedeniyle aylarca sürüncemede kaldı. İki savcılık arasında yetkisizlik ve takipsizlik kararlarıyla 8 ay boyunca mekik dokuyan pahalı kağıt dosyasıyla ilgili bilmeceye son noktayı İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı koydu.
İ
stanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, dosyayı yetkisizlik kararıyla kendilerine gönderen Üsküdar Cumhuriyet Başsavcılığı'nın "Güveni kötüye kullanma eylemi gerçekleşmemiştir" görüşüne katılmayarak, SPK'nın (Sermaye Piyasası Kurulu) raporunda suçun 'güveni kötüye kullanmak' olarak anlatıldığına dikkat çekti.

Bu gerekçeyle yetkisizlik kararı vererek dosyayı Üsküdar Cumuhuriyet Başsavcılığı'na geri gönderdi. Bunun üzerine Üsküdar Cumhuriyet Savcılığı da "güveni kötüye kullanmak" suçundan takipsizlik kararı verdi.

Üsküdar Savcılığı, SPK kanununa muhalefet iddiasıyla ilgili olarak soruşturma takdirini ise İstanbul'a bırakarak dosyayı tekrar İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.

Dosyanın gönderildiği son adres olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı, bu konuyla yeni bir soruşturma başlatılması için topu SPK'ya attı. SPK'dan, konuyla ilgili ellerindeki tüm bilgi, belge ve bu konudaki şikayet dosyalarının kendilerine gönderilmesini istedi.

Bu talep üzerine SPK da 2009 Ekim ayında aynı iddialarla ilgili Aydın Doğan ile şirket yöneticilerinden İmre Barmanbek, Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ile Ali Rıza Temuroğlu hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Bunun üzerine Savcı Sadi Yoldaş, Aydın Doğan'ın aralarında bulunduğu yöneticiler hakkında SPK Kanununa Mahalefet suçundan soruşturma başlattı. Soruşturmayla ilgili olarak, Aydın Doğan'ın da aralarında bulunduğu 4 yöneticinin ifadesinin alınması aşamasına gelendiği, kendilerine tebligat gönderdiği belirtildi.

ilk aşamadan bu yana bir yıl, son suç duyurusu üzerinden de iki ay geçmiş olmasına rağmen süreci bir türlü tamamlanamayan soruşturmanın akibeti henüz belirsiz... Savcılık yetkilileri, soruşturmanın devam ettiğini, "ifade" aşamasında olduklarını kaydetti.

Yurt dışında kurulan tabela şirketler üzerinden yüksek fiyatla kağıt ithalatı yaparak küçük yatırımcıları zarara uğrattığı iddiasıyla kızı Hanzade Vasfiye Doğan Boyner ve şirketin iki yöneticisi ile birlikte hakkında 'SPK Kanunu'na muhalefet' suçundan soruşturma açılmıştı.

Haberturk

 



Bu haber 675 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,717 µs