En Sıcak Konular

Arınç: Gerek duymadım

24 Aralık 2009 12:39 tsi
Arınç: Gerek duymadım Bülent Arınç, Genelkurmay'ın suikast açıklamasıyla ilgili yeni bir açıklama yaptı: TSK'ya sormaya gerek duymadım...

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, suikast girişimi iddialarına ilişkin “Olay adli bir konu. Sanıyorum yakın zamanda bütün yönleriyle açıklanacak” dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, İstanbul'da Ihlamur Kasrı'nda gazetecilerin kendisine yönelik suikast yapılacağı iddiaları ve Genelkurmay Başkanlığı'nın dün bu konuda yaptığı açıklamaya dair sorularını yanıtladı.

Arınç şunları söyledi:
"Genelkurmay'ın yaptığı açıklamayı bilemem onların söylediği bu. Ama ben ceza avukatıyım. Ceza Hukukunda buna tevil yoluyla ikrar (Hukuki ağırlığı olmayan, karar verirken için bağlayıcı olmayan delil) denir.
Bana gelen bilgiye göre, gözaltına alınan askeri personel, kağıdı yemek istememiş, şişe kapağında saklamak istemiş."

GENELKURMAY'DAN BİLGİ İSTEMEDİM

Genelkurmay'dan bilgi istemediğini söyleyen Arınç, karargahtan yapılan açıklamayı olumlu ancak yetersiz bulduğunu dile getirdi.

İşte "İşi sulandırmaya çalışanlara tavsiyem sonunu görsünler" diye konuşan Arınç'ın açıklamaları:

Basın önünde bu konuyu konuşmadım. Benimle ilgili bir konu. Olayın bir mağduru varsa o ben görünüyorum. Ancak emniyetin operasyonuyla elde edilen bilgi ve belgelere savcılık tarafından el onuldu. O yüzden bu konuda konuşmak istemedim. Çünkü adili tahkikat başladıktan sonra müdahale etmemek lazım.

Bana aksettirilen bilgiler hakkındaki düşüncelerimi paylaşmıştım. Hafta sonu konutumdaki polislerden birinin aramasıyla olayı öğrendim. Ankara Emniyet Müdürü bilgi vermek istedi. Pazartesi bilgi verirsiniz dedim. dönünce sabah görüştük.

Aldığım bilgileri Bakanlar Kurulu'ndaki bir kaç arkadaşım ile paylaştım. Başka kimse ile konuşmadım. Emniyet müdürünün verdiği bilgiden başka ne belge ne de video kaydı görmüşlüğüm vardır.

Emniyet Müdürü'nün bana verdiği bilgiler şöyle:

14.30 sularında bir ihbar gelmiş. İki sivil aracın benim konutum etrafında dolaştığı ve eylem yapılabileceği bilgisi verilmiş. Emniyet önemli bulmuş. Ve binanın etrafında araçlardan birini etrafta park edilmiş halde bulmuşlar.

Yakalanan subay olduğunu birinin albay, birinin binbaşı olduğunu ve araçların kiralık olduğu

Su içmek istemiş pet şişenin kapağını açmış yere düşürmüş bir hareketlilik görülmüş elindeki görülmüş Ve kağıt alınmış. Bu kağıtta benim apartmanımın numarası yazıyormuş.

Sonra lojmanlarında arama yapılmış. Bu sırada askeri savcı hazır bulunmuş

Yakalananlar seferberlik bilmem ne başkanlığında çalışıyorlar. Ama Özel Kuvvetler Komutanlığı’na giriş kartı varmış. Birinde bir derginin kimlik kartı çıkmış.



Bu haber 655 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,216 µs