En Sıcak Konular

3 yıl sonra yakalandılar

24 Aralık 2009 10:52 tsi
İstanbul Esenler'de 3 yıl önce İETT otobüsüne molotof kokteyli atılarak 3 kişinin ölümüne neden olduğu iddia edilen 1'i kadın 8 kişi yakalandı.

Emniyette sorguları tamamlanan 8 kişi Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Gösteri düzenleyen terör örgütü yandaşlarının yaktıkları belediye otobüsünün altında kalan Sibel ve Sinem Özkan kardeşlerle Zülfiye Karasu hayatını kaybetmişti. Otobüsün şoförü Mehmet Kahraman dehşeti anlatıyor:

`Beyazıt-Demirkapı seferini yapıyordum. Aşağı Karabayır durağına geldim. Bazı yolcular indi. Hareket ettim. Yol boştu. 200 metre sonra bir anda 20-25 kişi önüme çıktı. Taş atmaya başladılar. Ben aralarından sıyrılmaya çalışırken otobüsün önünü sardılar. Molotofkokteyli attılar. İlk molotof beni hedef aldı. Şoför koltuğu tutuştu. Ceketim bile yandı. Bu sırada arkaya baktım, yolcuların bulunduğu alan alev topuna dönmüştü. Hemen kapıları açtım.

EL FRENİNİ ÇEKTİM

Otobüsü sağlam durdurabilmek için el frenini, yani imdat frenini çektim. Eğer sağlam durduramazsam, yolcu o korkuyla otobüsün altında kalabilir. Düz arazi değil orası, rampa. El frenini çekmeseydim, zaten yolcuları aşağı indiremezdim. Soğukkanlılığımı koruyordum.

KURTARICI GİBİYDİM

Yolculara seslendim. Sanki şoför değil, kurtarıcıydım. `Sakin olun. Merak etmeyin kurtulacaksınız. Otobüsten indikten sonra hemen uzaklaşın. Patlama olabilir, başta molotof atabilirler` diyordum. Alev topuna dönen otobüsten, yaklaşık 70 yolcuyu burunları bile kanamadan indirmeyi başardım. Daha iki dakika olmamıştı ki otobüs rampa aşağı inmeye başladı. Önce yavaş sonra hızlanarak, ilerledi. Otobüs gidiyor, ben arkasından koşarak, `Kaçın, yanan otobüs size doğru geliyor. Kaçın. Canınızı kurtarın` diye bağırıyordum. Ama durakta bekleyenlere duyuramamışım. Resmen cehennemi gördüm. Çok üzülüyorum. Yolcularımı kurtardım ama durakta bekleyenleri kurtaramamanın üzüntüsünü yaşıyorum. İçim acıyor, yanıyorum.

KARAKOLDA ÖĞRENDİM

Yanan otobüsle birlikte durağa kadar koştum. Otobüs kamyona çarptı. Ben yine `Ölü var mı?` diye bağırıyordum. Biri bana, `Ölü yok` dedi. Sonra polis geldi, beni gözaltına aldı. Üç kişinin öldüğünü nezarethanede öğrendim, kahroldum.` 

 



Bu haber 585 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,359 µs