En Sıcak Konular

Ofer, petrol ve mayın!

0 0 0000 00:00 tsi
Ofer, petrol ve mayın! Ofer bu kez de mayınlı arazilere gözünü dikti. Türkiye’de önemli ihalelerde boy gösteren Yahudi işadamının yeni hedefi Türkiye Suriye sınırındaki mayınlar. Ve bilin bakalım bu mayınların altında ne var?

Ofer Türkiye-Suriye sınırındaki mayınların temizlenmesiyle ilgili olarak Türkiye’ye geliyor. İhaleye girecek olan bir firmanın Ofer bağlantılı olduğu ifade ediliyor. Öte yandan Türkiye’deki limanların peşine düşen Ofer, Egeport, Galataport ve Zeyport ihalelerini desteklediği kurumlar sayesinde kazanmıştı. İsrail Başbakanı Ehud Olmert’in hemen ardından Ofer’in gelmesi dikkat çekiyor.

Mayınlı arazilere büyük önem!

Daha önce gazetemizde yer alan haberlerle Ofer’in Türkiye’deki faaliyetlerini duyurmuş ve başta Galataport, Zeyport ve Egeport olmak üzere GAP bölgesindeki ihaleler ile Kıbrıs ve küçük şehirlerdeki önemli ticari faaliyetlerde bulunduğunu belirtmiştik. Türkiye’nin Suriye ve Irak sınırında yer alan arazilerdeki mayınların temizlenmesi işi için İsrailli şirketlerin büyük çaba sarf ettiğini duyurmuştuk. Haberimizde, ‘Yap-işlet-devret’ yöntemi ile ihaleye çıkılan; ancak ulusal güvenlik nedeniyle iptal edilen Mardin ihalesine İsrail devletinin destek verdiği üç İsrail şirketinin başını çektiği üç ayrı konsorsiyumun başvurduğu belirtilmişti. Bu konsorsiyumların içerisinde; Quadro, Redwing ve İsveçli bir şirket aracılığıyla Mott isimli firmaların adının geçtiğini ve bu firmaların TSK’nin mayın temizleme brifingleri gibi faaliyetlerine katılmadığını bildirmiştik.

Amaçları mayınları temizleyip para mı kazanmak?

Öte yandan ticari olarak çok fazla getirisi olmayan GAP bölgesindeki bu projeye, İsrailli firmaların ‘neden büyük ilgi duyduğu?’ sorusunu sorarak, Arz-ı Mevud toprakları içinde yer alan GAP bölgesindeki her projeye ilgi duyan İsrail, 2020 yılından sonra Ortadoğu’da çıkacak muhtemel su krizi öncesi GAP bölgesine yerleşmek ve kendisi için gerekli geniş ölçekteki toprakları kiralama vb. şekillerde elinde tutmak istediğini kaydetmiştik.

Dünyanın sayılı koyları arasında yer alan Arslanburnu’nda bulunan Fransız Tatil Köyü, geçtiğimiz yıl ihaleye çıkarılmıştı. Verdikleri 34 milyon dolarlık teklifle ihaleyi, Sami Ofer-Mehmet Kutman ikilisi kazanmıştı. Özellikle de, Kıyı Yasası’nda yapılması tasarlanan değişikliklerin, Ofer-Kutman ortaklığının Kuşadası’nın yeşil kalmış tek bölgesini betonlaşmaya açma çabalarıyla aynı döneme denk gelmesinin rastlantı olmadığı vurgulanıyordu.

Milli Gazete



Bu haber 273 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    4,709 µs