33 gözaltı | " /> 33 gözaltı | "/>

En Sıcak Konular

KCK operasyonları: 33 gözaltı

24 Aralık 2009 08:57 tsi
KCK operasyonları: 33 gözaltı 
Terör örgütü PKK'nın KCK yapılanmasına yönelik 11 ilde sürdürülen eşzamanlı operasyon kapsamında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığının terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 33 kişi gözaltına alındı.

11 ilde gerçekleştirilen ve 9'u belediye başkanı 33 kişinin gözaltına alındığı operasyonlarda, KCK/TM yapılanmasıyla ilişkileri olduğu ileri sürülün belediye başkanlarının Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesinde ifade alınma işlemlerine başlandığı bildirildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca sabah erken saatlerde başlatılan eşzamanlı operasyonda gözaltına alınanlar arasında siyasi yasaklı olan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, Şırnak'ın Cizre ilçesi Belediye Başkanı Aydın Budak, Batman Belediye Başkanı Necdet Atalay, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk ve DTP'nin kapatılması üzerine Barış ve Demokrasi Partisine (BDP) geçen Diyarbakır Kayapınar Belediyesi Başkanı Zülküf Karatekin, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Çınar Belediye Başkanı Ahmet Cengiz, Viranşehir Belediye Başkanı Leyla Güven, kapatılan DTP'nin eski Dicle Belediye Başkanı Abdullah Akengin, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Şimşek, BDP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, İHD Genel Başkan Yardımcısı ve Diyarbakır Şube Başkanı Muharrem Erbey, Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Hatip Dicle, kapatılan DTP'nin eski Batman Belediye Başkanı Hüseyin Kalkan da bulunuyor.

KCK'NIN ANLATILDIĞI İDDİANAME
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca 28 Mayıs 2009 tarihinde hazırlanan ve KCK/TM yapılanmasının anlatıldığı iddianamede, KCK/TM mensuplarının, örgüt adına sözde yargılama faaliyetleri yaptıkları yer alıyor.

Sözde mahkemede, bazı belediye başkanlarının da yaptıkları faaliyetlerden dolayı yargılandıkları ve cezalandırıldıkları anlatılıyor.

Terör örgütünün sözde anayasası olan KCK sözleşmesi kapsamında KCK/TM yapısının ''Demokratik Cumhuriyet'' ile alakalı planlamalar yapıp, örgütün yapısını, resmi kurumlar içinde kurmak ve faaliyetlerini düzenlemek için ''Özgür belediyecilik'' adı altında bir model çalışması yaptıkları da ifade ediliyor.

İddianamede ayrıca terör örgütü PKK'nın Avrupa sorumlusu olan ''Amed'' kod adlı Sabri Ok'un, İ.U. için Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile telefonda görüştüğü ve İ.U'yu listeye yerleştirmesini istediği iddia edilmişti.

KANDİL'DEN ALDIKLARI TALİMATLARI, İLETİYORLAR
İddianamede, terör örgütü PKK adına faaliyet yürüten KCK/TM mensuplarının sık sık örgütün Kandil'de bulunan kamplarına giderek toplantılara katıldığı, verilen talimatları ve gözlemlerini diğer TM üyelerine anlattıkları kaydediliyor.

KCK/TM yapılanmasında yer alan mensupların, terör örgütü PKK'dan bahsederken ''Örgüt'', ''Hareket'' şeklinde isimler kullandıkları, örgütün elebaşı Abdullah Öcalan için de ''Önderlik'' ifadesinin kullanıldığı belirtiliyor.

KCK'YA YÖNELİK 5. OPERASYON
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü PKK'nın sivil oluşumu KCK/TM yapılanmasına yönelik ilk operasyon, 2009 yılının Nisan ayında düzenlendi, bunu 3 operasyon takip etti.

Devam eden ve gözaltına alınanların sayısında artış olabileceği kaydedilen 5. operasyonun, uzun süren teknik, fiziki takip ve telefon dinlemesi sonucu gerçekleştirildiği ve 33 kişinin örgüt üyesi ve yöneticisi olmaktan gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltına alınanlar, ifadeleri alınmak üzere, soruşturmanın yürütüldüğü yer olan Diyarbakır'a gönderildi.

aa



Bu haber 753 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    5,093 µs