En Sıcak Konular

O binbaşı bakın kiminle görüşmüş?

24 Aralık 2009 08:49 tsi
O binbaşı bakın kiminle görüşmüş? 
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yönelik suikast iddiasıyla başlayan ve Cumhurbaşkanı, Başbakan ve TBMM Başkanı'nı da kapsayacak şekilde devletin zirvesine uzanan Ankara'daki 'suikast soruşturması'nda ilginç gelişmeler yaşanıyor.

Arınç'ın evinin bir arka caddesinde gözaltına alınan Genelkurmay Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görevli İstihkam Binbaşı İbrahim G.'nin Ergenekon sanığı Muzaffer Tekin ile telefon görüşmeleri saptandı.

Geçtiğimiz cumartesi günü polisin yaptığı operasyonda yakalanan Binbaşı İbrahim G.'nin geriye dönük telefon taramalarında önemli bağlantılar ortaya çıktı.

Buna göre İbrahim G., Danıştay suikastçısı Alparslan Arslan'la telefon görüşmeleri belgelenen emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin'i onlarca kez aramış. Soruşturmada gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan Topçu Albay Erkan Y.B.'nin üzerinden Özel Kuvvetler'de görevli 10 kişilik subay listesinin yanı sıra bir de kroki çıktığı bildirildi.

El ürünü olan güzergâh krokisi üzerinde bazı noktaların işaretlendiği belirtiliyor. İşaretlerden biri Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin'in oturduğu Dikmen'deki evi gösteriyor. Albay Erkan Y.B. ile Binbaşı İbrahim G.'nin yanı sıra Yüzbaşı O.D. ve Üsteğmen N.D.'nin de aynı şirketten oto kiraladığı öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Yardımcısı Arınç'a dönük suikast girişimi şüphesiyle başlatılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'i de kapsayan fişleme ve krokilerin bulunduğu operasyonu genişletiyor.

Operasyonda gözaltına alınan Bordo Bereli Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G. tutuksuz yargılanmak üzere savcılık tarafından serbest bırakılmıştı. Ancak soruşturmayı yürüten Savcı Mustafa Bilgin'in tüm delillerin toplanması amacıyla talimat verdiği öğrenildi.

Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin kullandıkları telefonların HTS olarak adlandırılan geçmişe dönük tüm dökümleri ortaya çıkarıldı. Yapılan incelemede Binbaşı İ.G.'nin Ergenekon sanıklarıyla irtibatları ortaya çıkarıldı. Binbaşı İ.G.'nin Ergenekon davasının en önemli sanıklarından emekli Yüzbaşı Muzaffer Tekin ile görüşmeler yaptığı belirtildi. Binbaşı İ.G.'nin, Muzaffer Tekin cezaevine girmeden önce Tekin'in kullandığı cep telefonunu onlarca kez arayıp görüştüğü belirtildi. Ancak görüşmelerin hangi döneme ait olduğuna ilişkin bilgi edinilemedi.

Olayda gözaltına alınan Albay E.Y.B.'nin üst aramasında polisin, üzerinde Özel Kuvvetler'de görevli subayların isimlerinin yazılı olduğu 10 kişilik bir liste ele geçirdiği ortaya çıktı. Aramada ele geçirilen listede adı geçen astsubay, üsteğmen, yüzbaşı ve binbaşı rütbesindeki kişilerin zanlılarla ilgileri mercek altına alındı.

Listede adı geçen 10 kişinin tüm telefon dökümleri ortaya çıkarılarak bağlantıları saptanmaya çalışılıyor. Söz konusu subayların bir hücre yapılanması içinde olup olmadığına ilişkin inceleme yapılıyor. Albay E.Y.B.'nin üzerinden bir de kroki çıktığı bildirildi. El ürünü olan güzergâh krokisi üzerinde bazı noktaların işaretlendiği belirtiliyor. Polis, şifreli krokiyi çözmeye çalışıyor. Nokta ile belirtilen yerlerin ise hangi amaçla işaretlendiği üzerinde çalışma yapıldığı bildirildi.

Subayların imha etmek üzere ele geçirilen adres, güzergah krokisi, 10 subayın adının yazılı olduğu liste ile subayların evlerinden ele geçirilen ajanda incelenmek üzere Emniyet Kriminal Daire Başkanlığı'na gönderildi. İnceleme sonrasında Arınç'ın ev adresinin kim tarafından not kâğıdına yazıldığı netlik kazanacak.

Soruşturmada, Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin yanı sıra Yüzbaşı O.D. ve Üsteğmen N.D.'nin de aynı şirketten oto kiraladığı öğrenildi. Olayda Yüzbaşı O.D. ve Üsteğmen N.D.'nin de irtibatlarının araştırıldığı bildirildi.

ARINÇ'IN EVİNDE BÖCEK ARAMASI

Albay E.Y.B. ile Binbaşı İ.G.'nin gözaltına alındığı operasyonun ardından polis, her türlü ihtimali tüm detaylarıyla incelemeye başladı. Başbakan Yardımcısı'nın değişik sistemler kullanılarak dinlenme ihtimali üzerinde de duruldu. Bölgede bu yönde çalışma yapabilecek araçlara ilişkin de inceleme gerçekleştirildi. Arınç'ın evinde böcek araması yapıldığı öğrenildi. Arınç'ın özel kalem müdürünün takibinde uzman bir ekip, ev ve binada dinleme yapabilecek sistemleri araştırdı.

Soruşturmada gözaltına alınan subayların çevre binalarda daire tutup tutmadığına da bakılıyor. Özellikle Arınç'ın dairesini görebilecek binalar üzerinde bu yönde de bir inceleme yapıldı. Çevre bina ve işyerlerinin tüm kamera kayıtları da alındı. Yakın çevresinden edinilen bilgilere göre, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın bir süre önce MİT tarafından, muhtemel olaylara karşı uyarıldığı da öğrenildi.

Krokide (X) işaretli yer Şahin'in evi çıktı

Arınç'ın ev adresinin yazılı olduğu notu yutarak imha etmeye çalışan Albay E.Y.B.'nin üzerinden TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in Dikmen'deki evini işaret eden kroki çıktı. Albay'ın üzerinden çıkan şifreli kroki, Şahin ile iki bakanın oturduğu Dikmen semtindeki bir bölgeyi gösteriyor. Krokide, ....Bank, ....petrol istasyonu ve (x) şeklinde bir işaret yer alıyor. Çarpı işaretinin konulduğu yerin 10-15 metre ilerisinde bulunan apartmanda TBMM Başkanı Şahin'in oturduğu belirlendi. Soruşturmada 6 subay adına Ayrancı'daki rent-a car'dan son 9 ayda 6 araç kiralandığı tespit edildi. Özel Kuvvetler'de görevli 7 subayın son 9 ayda kendi adlarına kiraladıkları 6 aracı ne amaçlı kullandıkları henüz belirlenemedi. Bu arada Özel Kuvvetler'de görevli iki muvazzaf subayın Or-An'daki Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Lojmanları'nda oturduğu anlaşıldı. 

zaman



Bu haber 972 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    3,253 µs