açılım fırçası | " /> açılım fırçası | "/>

En Sıcak Konular

DTP heyetine açılım fırçası

24 Aralık 2009 08:17 tsi
DTP heyetine açılım fırçası Erbil’e giden DTP’liler, Kürt gazetecilerden fırça yedi: Demokratik Açılım desteklenmeli. PKK’dan bağımsız politika üretemediniz. Bizi de bu savaşın içine mi çekeceksiniz?

Anayasa Mahkemesi’nin kapattığı DTP’nin Mahmur ve Habur’u ziyaret eden heyeti, kardeş fırçası yedi. Heyetin basın toplantısında soru soran Kuzey Iraklı gazeteciler, AK Parti’nin başlattığı demokratik açılımın desteklenmesi gerektiğini belirterek, DTP’nin yanlış politika izlediğini vurguladı.

PARLAMENTO BAŞKANIYLA GÖRÜŞTÜLER

Dün Bölgesel Kürt Yönetimi Parlamentosu’nu ziyaret eden Kürt Parlamentosu Başkanı Kemal Kerküki ile görüştü. DTP eski milletvekilleri Sevahir Bayındır, İbrahim Binici, Özdal Üçer, DTP eski MYK Üyesi Hatice Çoban, Şırnak Belediye Başkanı Ramazan Uysal ve Uludere Belediye Başkanı Şükran Sincar’dan oluşan heyet, daha sonra Erbil’de Sarenj Stratejik Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen bir panele katıldı.

ÖCALAN VE PKK’NIN SÖZÜ DİNLENİYOR

DTP heyeti panelde Kürt açılımını eleştirirken, Kuzey Iraklı gazetecilerden DTP heyetine eleştiri geldi. DTP’li heyetinin demokratik açılım karşıtı açıklamaları hakkında soru soran Kürt köse yazarları ve gazeteciler, DTP heyetine neden partinin “Abdullah Öcalan’ın ve terör örgütü PKK’nın sözünü dinlediğini” sorarak bu durumu eleştirdi. Heyete, DTP’nin neden PKK’dan bağımsız çözüm yolu üretmediği de soruldu.

ÜÇ ÜLKEYE KARŞI SAVAŞACAK MISINIZ?

DTP’ye yönelik eleştirilerden biri de bölgede yayın yapan Kürdistan Report gazetesi yazarlarından Hasan Mustafa’dan geldi. Panelde söz alan Hasan Mustafa, heyete yönelik, “AK Parti bir kişiden ibaret değil. Bence Kürt açılımı güzel ve iyi gidiyor. Ama bu açılımla ilgili irade sizin elinizde değil. Siz 3 ülkeye karşı savaşmak mı istiyorsunuz? Bizi de mi savaşın içine çekmek istiyorsunuz? Sizin mücadeleniz Türkiye’de Kemalistlerle. Ama Türkiye’nin hepsi Kemalist değil ki. Neden kendi çözüm önerileriniz ile yola çıkmıyorsunuz?” dedi.

star



Bu haber 515 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,994 µs