En Sıcak Konular

MHP'den Hamza'ya vatan severlik sorusu

23 Aralık 2009 18:16 tsi
Meclis Genel Kurulu'ndaki bütçe görüşmeleri sırasında MHP'lilerle, dünya ve olimpiyat şampiyonu güreşçi Ak Parti milletvekili Hamza Yerlikaya arasında söz düellosu yaşandı. Hamza Yerlikaya, Vural'ı şu sözlerle susturdu:

TBMM Genel Kurulunda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısının iki maddesi daha kabul edildi. 

AK Parti Hakkari Milletvekili Abdulmuttalip Özbek, Tasarının 18. maddesi üzerinde konuşurken, terörle mücadeleye değindi. Terör yüzünden ülkenin kaynaklarının heba edildiğini savunan Özbek, ''Bu ülkede binlerce insan gibi ben de çok acı çektim. Genç yaşta yeğenimi şehit verdim, eniştemi kaybettim. Dağda kaybettiğim yakınlarım da oldu. Ama umudumu kaybetmedim. Ülkeye barışın gelmesi için el ele verelim; çocuklarımız, torunlarımız bu acıları yaşamasın. Kim iktidar olursa olsun, bu sorunu çözmekten başka çaresi yoktur'' diye konuştu. 

Özbek'in sözlerine MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. MHP Gaziantep Milletvekili Hasan Özdemir, ''Milleti germeyin'' diye laf atarken, ayağa kalkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ise ''Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenlik güçlerinin verdiği mücadele ve bunun için ayrılan kaynakların heba olarak nitelendirilemeyeceğini'' söyledi. 

Özbek'in ardından söz alan AK Parti Sivas Milletvekili Hamza Yerlikaya, MHP'li milletvekillerinin tepkilerini sürdürmesi üzerine, ''Biz hiçbir konuda PKK ile el ele vermedik, vermeyiz, vermeyeceğiz. Bunu iyi bilmek lazım'' karşılığını verdi.

Yerlikaya, 2002 yılında yüzde 62 ile borçlanıldığını, bugün ise yüzde 9 ile borçlanmaya gidildiğini ifade ederek, ''62 mi büyük, 9 mu büyük? O zaman siz de hükümettiniz. Niye bunlara çare bulmadınız? Hiçbir hükümet halkını, milletini satmaz, satmamıştır. Siz sattınız. 30 bankayı satıp, bunların borçlarını ödeyen biziz. Bunları tarih yazıyor, yazmaya devam ediyor. Türkiye hiç olmadığından daha iyi şekilde idare ediliyor'' diye konuştu.

MHP'li Oktay Vural'ın ''Bırak Allah aşkına'' diye laf atması üzerine Yerlikaya, ''Bu ülkede milliyetçilik sadece size mi ait? Milliyetçilik, ülkücülük partilerin tekelinde mi?'' diye karşılık verdi. Vural'ın ''Hadi milliyetçiliyim de bakayım'' demesi üzerine Yerlikaya, ''Ben milliyetçiyim. Ülkemi ve milletimi seviyorum. Sevdiğim gibi hizmet veriyorum. Ömrümün 20 senesini bayrakla, millet temsiliyle geçirdim. O bayrağı taşımanın şerefini yaşadım. İstiklal Marşını söylemenin şerefini yaşadım. Bu ülkeyi kimse satmıyor, satmayacak, sattırmayız. Böyle bir şeye müsaade etmeyiz. Hiçbir zaman PKK'nın yanında olmadık, olmayacağız'' dedi.

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un laf atması üzerine Yerlikaya, kendisine, ''Sağlık Bakanlığı yaptınız. O dönemdeki icraatlarınızı, gelip burada anlatabiliyor musunuz? Sayın Akdağ anlatınca, niye arkaya kaçtınız?'' diye sordu.

Başkanvekili Nevzat Pakdil, MHP'lilerin Yerlikaya'ya tepkilerini laf atarak göstermeyi sürdürmesi üzerine, ''Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu olmuş bir arkadaşımız, Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak için o işi yaparken bu kişinin vatanseverliğini sorgulamak doğru mu?'' dedi.

Yerlikaya'nın konuşmasını bitirerek yerine oturmasının ardından, MHP Konya Milletvekili Faruk Bal ile MHP'li Osman Durmuş, kendilerine sataşıldığı gerekçesiyle söz istedi.

Bal, 1997 yılında Bankacılık Kanunu'nun iptal edildiğini belirterek, ''İptal edilen kanundan sonra vatandaşı soymak için bankalar kurulmuştur. Bizim yaptığımız ilk iş 1999'da Bankacılık Kanunu'nu çıkarmaktı. Sizin battı dediğiniz bankalar, o zaman batmıştır'' dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ'ın ''22 banka nasıl battı?'' diye laf atması üzerine Bal, ''Benim dediğimi anlamıyorsan, Türkçe anlamıyorsan nasıl izah edeyim ben sana?'' diye tepki gösterdi.

Durmuş da yaptığı konuşmada, ''Biz göreve geldiğimizde hastaneler, 6 ay sarf malzemesi alamıyordu. Bazı hastanelerde hapishanelerdeki koğuş sistemi vardı. Siz ilaç firmalarını batırdınız. Siz satıyorsunuz, batırıyorsunuz'' diye konuştu.

-TERÖRLE MÜCADELE-

Daha sonra milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, MHP Kütahya Milletvekili Alim Işık'ın  ''Biraz önce bir milletvekiliniz, terörle mücadeleye ayrılan kaynakların heba olduğunu söyledi'' demesi üzerine, ''Terörle mücadelede kaynaklar heba edilmemiştir. Tabii ki ülkemiz her aşamada, her mücadeleyi yapacaktır. Gerekirse teröristle dağda çatışacaktır, gerektiğinde de açılımlarda bulunup ülkenin sorunlarını çözmeye çalışacaktır. Hükümetimiz çok boyutlu olarak bu sorunların çözülmesi için çalışıyor. Bu konuya aktarılan kaynaklar da önemlidir. Heba edilmemiştir'' diye konuştu. 

Şimşek, Teşvik Kanunu'nun süresinin uzatılıp uzatılmayacağı yönündeki sorulara dün yanıt verdiğini hatırlatarak, ''Eğer hükümetimiz bu kanunun uzatılması konusunda irade gösterirse tabii ki uzatacağımızı söyledim. Ama bütçede bunun uzatılması konusunda bir şey yok. Başbakanımız ve hükümetimiz bunun uzatılması konusunda irade ortaya koyarsa uzatırız, kaynağını da buluruz. Ama bütçeye ek bir kaynak konulmadı'' dedi.

TÜİK'in işsizlikle ilgili rakamlarına yönelik soruya ise Şimşek, ''Şu an TÜİK, Merkez Bankasından daha bağımsız. Merkez Bankasında başkan yardımcılarını hükümet belirliyor. Oysa TÜİK'te başkan atanıyor. TÜİK'in bir rakamına inanıp, bir rakamına inanmamak olur mu arkadaşlar?'' diye konuştu.

Bankamatik memurlarını artırmak gibi bir çabaları olmadığını, çalışanların en verimli şekilde çalışmasını amaçladıklarını kaydeden Şimşek, kimsenin bu konuda tereddüdü olmamasını istedi.

Genel Kurulda, tasarının iki maddesi daha kabul edildi.

aa



Bu haber 691 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,554 µs