flaş açıklama | " /> flaş açıklama | "/>

En Sıcak Konular

İlaç krizinde flaş açıklama

23 Aralık 2009 15:26 tsi
İlaç krizinde flaş açıklama Türk Eczacıları Birliği, eczacıların tek tek sözleşmeyi imzalamayacağını bildirdi. TEB Başkanlar Danışma Kurulu'nun aldığı kararı açıklayan Birlik, "16 Ocak'a kadar Birliğimizle sözleşme imzalanmazsa ilaçta faturalı döneme geçilecektir." dedi.

Başkanlar Danışma Kurulu, 22 Aralık 2009'da Ankara'da toplandı. SGK'nın TEB ile tek taraflı olarak feshettiği sözleşmeyi görüşmek üzere bir araya gelen TEB Başkanlar Danışma Kurulu ardından yazılı açıklama yaptı. Eczacının kendisiyle Birliği arasına sözleşme parası sokulmasına izin vermeyeceğine işaret edilen açıklamada, "Eczacı, haksız geri ödeme kesintileri, sık sık değişen reçete yazım kuralları, çalışmayan reçete onay sistemi, muayene ücreti tahsildarlığı gibi doğrudan SGK'dan kaynaklanan sorunları her gün yaşamaktadır. Eczacının sorunu sözleşme bedelleri ya da üye aidatları değildir." denildi.

Eczacının stok zararı 19 gündür karşılanmadığına dikkat çeken TEB, "16 Ocak'tan itibaren ise vatandaşın parasını cebinden ödeyip bunun tahsilâtı için karda kışta SGK İl Müdürlükleri önünde kuyruklarda beklemesinin sorumlusu da eczacı olmayacaktır." bilgisini verdi.

TOPLADIĞIMIZ DİLEKÇELERİ BAKANLIĞA İLETECEĞİZ

"Buradan ilan ediyoruz: Eczacıların temsilcisi masadadır. Ancak, tek tek eczacılar hiçbir zaman SGK ile tek tek sözleşme imzalamayacaktır." denilen açıklamada, eczacıların tek tek sözleşme imzalamayacağını beyan eden dilekçeleri topladıkları aktarıldı. Eczacıların yüzde 95'ten fazlasının dilekçelerini TEB'e ulaştırdığına vurgu yapılan açıklamada şöyle denildi: "Dilekçeler tamamlandığında toplu halde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na iletilecektir."

(CİHAN) 



Bu haber 466 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,383 µs