En Sıcak Konular

CHP'liler yine şov yaptı

23 Aralık 2009 14:48 tsi
Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay ile bekçiler Şevki ve Hasan, şehit edilişlerinin 79. yıldönümünde İzmir'in Menemen ilçesinde anıldı. CHP'liler, anma töreninde gövde gösterisi yaptı.

Törenlere CHP adına Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, İzmir milletvekilleri Selçuk Ayhan ve Berhan Şimşek, İzmir İl Başkanı Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve CHP'li ilçe belediye başkanları katıldı. Törende Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın anma mesajı okunurken "Yuh" sesleri ve alkışlarla engellenmek istendi. "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganı atıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öymen, yaşananlar için, "Yorum yapmıyorum." ifadesini kullandı. Anma törenine katılım ise geçen yıllara göre oldukça düşük oldu.

Yıldıztepe'deki Kubilay Anıtı'nda düzenlenen tören, CHP'li Menemen Belediyesi'nin organize ettiği "Demokrasi ve Laiklik" yürüyüşüyle başladı. Menemen Garı önünden başlayan yürüyüşe katılanlar, kol kola Kubilay Şehitliği'ne kadar gitti. Yıldıztepe'deki resmî tören İzmir Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Menemen Kaymakamı Turgut Subaşı, Belediye Başkanı Tahir Şahin, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Hayri Kıvrıkoğlu, eski Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök ve Kubilay ailesinin fertlerinin gelişiyle başladı. Törene siyasi parti temsilcileri, öğrenciler, Atatürkçü Düşünce Derneği üyeleri ve diğer vatandaşlar da katıldı. Kaymakamlık, belediye başkanlığı, garnizon komutanlığı ve Kubilay ailesinin anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklâl Marşı söylendi.

Konuşma yapan Başkan Şahin, "79 yıl önce şehit edilen Kubilay, bekçi Hasan ve Şevki'yi anıyoruz. Atatürk'ün kurduğu cumhuriyete sonsuza dek sahip çıkmaya kararlıyız." dedi. Kaymakam Şubası ise birlik beraberlik mesajı verdi: "Asteğmen Kubilay, bekçiler Hasan ve Şevki'yi, şehit edilişlerinin 79. yıldönümünde şükranla yâdediyoruz. Bu cinayeti işleyenlerin, gerçek din anlayışıyla bir ilgisi olamaz. Bu cinayeti gerçekleştirenler, insanlık dışı eşylemlerinden dolayı tüm milletin vicdanında mahkum olmuş caniler olarak hatırlanmaktadır." Cumhuriyeti ayakta tutan yegâne kuvvetin milletin kendisi olduğunu vurgulayan Subaşı, "Milletten güç alan kimse mağlup olmamıştır. Binlerce yıldır bu topraklarda yaşayanlar arasında kavga çıkarmaya çalışanlara diyorum ki bu milletin binlerce yıllık tarih köprüsünden süzülmüş bir geçmişi var. Kendi birliği, bütünlüğü üzerinde oynayan oyunlarda tuzağa düşmeyecektir." ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Atatürk'ün Türk gençliğine hitabı ve Türk gençliğinin cevabı okundu.

BAŞBAKAN'IN MESAJINI YUHALADILAR

Kubilay'ı anma töreninde Başbakan Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un gönderdiği mesajlar da okundu. Erdoğan, mesajında şunları kaydetti: "79 yıl önce Menemen'de birlik ve beraberliğimize, cumhuriyetimizin gelecek ideallerine karşı gerçekleştirilen menfur hadiseyi ve Kubilay'ın şehit edilişini milletçe unutmadık, unutmayacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde cumhuriyetimizi bütün değer ve kurumlarıyla özümseyen milletimiz, Türkiye'yi çağdaş dünya devletleri içinde hak ettiği saygın konuma yükseltmek için gerekli olan iradeyi her zaman ortaya koymuştur. Türkiye Cumhuriyeti demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak bütün değerleriyle ebediyen yaşayacaktır. Dün olduğu gibi bugün de, yarın da hiçbir karanlık girişim, hiçbir tahrik, cumhuriyetimizin bu yürüyüşünü durdurmaya muktedir olamayacaktır. İnanıyorum ki milletimiz, her zamanki sağduyu ve dikkatiyle bundan sonra da her türlü karanlık girişim ve tahriki boşa çıkaracaktır. Bu düşüncelerle şehit edilişinin 79. yıldönümünde Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ı ve bütün şehitlerimizi rahmetle anıyorum."

Mesaj, alkış ve yuhalamalarla protesto edildi. Sık sık, "Türkiye laiktir, laik kalacak" şeklinde slogan atıldı. Genelkurmay Başkanı Başbuğ'un mesajına ise törene katılanlar alkışlarla eşlik etti.

Başbakan'ın mesajının, şehitleri anmak için düzenlenen törenlerde yuhalanmasının yakışıp yakışmadığı sorulan CHP Genel Başkanı Öymen, "Yorum yapmıyorum." karşılığını verdi.

Tören, Kubilay anısına düzenlenen Cumhuriyet Şehitleri Ulusal Koşusu'nda dereceye girenlere ödüllerin verilmesi, anıt şeref defterinin imzalanması ve Kubilay ailesiyle hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle son buldu. Törenin sonunda şehitlik ziyaret edildi. (CİHAN) 



Bu haber 555 defa okundu.


Yorumlar

 + Yorum Ekle 
    kapat

    Değerli okuyucumuz,
    Yazdığınız yorumlar editör denetiminden sonra onaylanır ve sitede yayınlanır.
    Yorum yazarken aşağıda maddeler halinde belirtilmiş hususları okumuş, anlamış, kabul etmiş sayılırsınız.
    · Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında açıkça suç olarak belirtilmiş konular için suçu ya da suçluyu övücü ifadeler kullanılamayağını,
    · Kişi ya da kurumlar için eleştiri sınırları ötesinde küçük düşürücü ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi ya da kurumlara karşı tehdit, saldırı ya da tahkir içerikli ifadeler kullanılamayacağını,
    · Kişi veya kurumların telif haklarına konu olan fikir ve/veya sanat eserlerine ait hiçbir içerik yayınlanamayacağını,
    · Kişi veya kurumların ticari sırlarının ifşaı edilemeyeceğini,
    · Genel ahlaka aykırı söz, ifade ya da yakıştırmaların yapılamayacağını,
    · Yasal bir takip durumda, yorum tarih ve saati ile yorumu yazdığım cihaza ait IP numarasının adli makamlara iletileceğini,
    · Yorumumdan kaynaklanan her türlü hukuki sorumluluğun tarafıma ait olduğunu,
    Bu formu gönderdiğimde kabul ediyorum.




    En Çok Okunan Haberler


    Haber Sistemi altyapısı ile çalışmaktadır.
    2,741 µs